polietilenă definitie

9 definiții pentru polietilenă

POLIETILÉNĂ s. f. Material plastic obținut prin polimerizarea etilenei, folosit la fabricarea materialelor izolante și a unor obiecte tehnice sau de uz. casnic. [Pr.: -li-e-] – Din fr. polyéthylene.
POLIETILÉNĂ s. f. Material plastic obținut prin polimerizarea etilenei, întrebuințat la fabricarea materialelor izolante și a unor obiecte de uz casnic sau industrial. [Pr.: -li-e-] – Din fr. polyéthylène.
polietilénă (-li-e-) s. f., g.-d. art. polietilénei
polietilénă s. f. (sil. -li-e-), g.-d. art. polietilénei
POLIETILÉNĂ s. v. polietenă.
POLIETILÉNĂ s.f. Masă plastică obținută prin chimizarea produselor petroliere și a gazelor de sondă și de cracare, utilizată în industria de ambalaje și a obiectelor de uz casnic. [< fr. polyéthylène].
POLIETILÉNĂ s. f. produs macromolecular solid, alb, prin polimerizarea etilenei, la fabricarea materialelor izolante și a unor obiecte de uz casnic sau industrial. (< fr. polyéthylène)
POLIETILÉNĂ ~e f. Produs chimic macromolecular, elastic, de culoare albă, obținut prin polimerizarea etilenei. [Sil. -li-e-] /<fr. polyéthylene
POLIETILÉNĂ (< fr., germ. {i}) s. m. Produs macromolecular obținut prin polimerizarea etilenei; este un material solid, de culoare albă, cu densitate mică, cu punct de înmuiere 120-145°C și cu bună rezistență mecanică și chimică și electroizolant. Se întrebuințează la confecționarea ambalajelor, a filmelor, a conductelor, a recipientelor, în electrotehnică etc. Se mai numește polietenă.

polietilenă dex

Intrare: polietilenă
polietilenă substantiv feminin
  • silabisire: -li-e-