polarizant definitie

11 definiții pentru polarizant

POLARIZÁNT, -Ă, polarizanți, -te, adj. (Fiz.) Care (se) polarizează (1). ◊ Microscop polarizant = microscop care lucrează cu lumină polarizată și care se folosește mai ales la studiul cristalelor. – Din fr. polarisant.
POLARIZÁNT, -Ă, polarizanți, -te, adj. (Fiz.) Care (se) polarizează (1). ◊ Microscop polarizant = microscop care lucrează cu lumină polarizată și care se utilizează mai ales la studiul cristalelor. – Din fr. polarisant.
POLARIZÁNT, -Ă, polarizanți, -te, adj. (Despre un cîmp de forță electrică sau magnetică) Care produce fenomenul de polarizare; (despre anumite substanțe) care polarizează undele electromagnetice sau luminoase prin reflexie, sau prin refracție. ♦ (Despre instrumente) Care folosește lumina polarizată (polarizarea fiind efectuată de una dintre părțile care alcătuiesc instrumentul). Microscop polarizant.
polarizánt adj. m., pl. polarizánți; f. polarizántă, pl. polarizánte
polarizánt adj. m., pl. polarizánți; f. sg. polarizántă, pl. polarizánte
POLARIZÁNT adj. v. polarizator, polarizor. (Mediu ~.)
Polarizant ≠ depolarizant
POLARIZÁNT, -Ă adj. Care polarizează; care produce polarizare. ♦ (Despre instrumente) Care folosește lumina polarizată. [Cf. fr. polarisant].
POLARIZÁNT, -Ă adj. care polarizează; polarizor. ♦ microscop ~ = microscop care folosește lumina polarizată. (< fr. polarisant)
POLARIZÁNT ~tă (~ți, ~te) v. POLARIZATOR. /<fr. polarisant
POLARIZANT adj. (FIZ.) polarizator, polarizor. (Mediu ~.)

polarizant dex

Intrare: polarizant
polarizant adjectiv