Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru pocher

PÓCHER, pochere, s. n. Numele unui joc de cărți în care fiecare jucător dispune de cinci cărți, cu care poate să câștige dacă are combinația cea mai bună sau dacă reușește să-i convingă pe adversari de acest lucru. [Scris și: poker. – Pr.: pócăr] – Din fr., engl. poker.
PÓCHER, pochere, s. n. Numele unui joc de cărți în care fiecare jucător dispune de cinci cărți cu care poate să câștige dacă are combinația cea mai bună sau dacă reușește să-i convingă pe adversari de acest lucru. – Din fr., engl. poker.
PÓCHER, pochere, s. n. Numele unui joc de cărți. Intr-un salon mare... s-au așezat trei mese verzi de pocher. CAMIL PETRESCU, U. N. 115. Am fost azi-noapte la judecător la un pocher. M-au lăsat lefter. SEBASTIAN, T. 194. Mai fă un pocher, două, și cînd vei fi gata, pornește-o. ZAMFIRESCU, R. 63. – Scris și: (după vechea ortografie) poker.
pócher / póker [e pron. ă] s. n., pl. póchere / pókere
pócher s. n., pl. póchere
PÓCHER s.n. Joc de cărți. [Pl. -re, -ruri. / cf. engl., fr. poker].
PÓCHER s. n. joc de cărți, în care fiecare jucător dispune de cinci cărți cu care poate să câștige în diferite combinații. (< ngr., fr. poker, germ. Poker)
PÓCHER ~e n. Joc de cărți în care fiecare participant, dispunând de 5 cărți, poate să câștige, dacă are într-adevăr combinația cea mai bună sau dacă reușește să-i facă pe parteneri să creadă în aceasta. /<fr., engl. poker
*pócher n., pl. e (fr. [d. engl.] poker). Un joc de cărțĭ de origine americană.

pocher definitie

pocher dex

Intrare: pocher (pl. pochere)
pocher pl. pochere
Intrare: pocher (pl. pocheruri)
pocher pl. pocheruri