Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru piscicol

PISCÍCOL, -Ă, piscicoli, -e, adj. Care ține de pești sau de piscicultura, referitor la pești, la piscicultură sau la pescuit. – Din fr. piscicole.
PISCÍCOL, -Ă, piscicoli, -e, adj. Care ține de pești sau de piscicultură, privitor la pești sau la piscicultură. – Din fr. piscicole.
PISCÍCOL, -Ă, piscicoli, -e, adj. Care se referă la pești sau la piscicultura; de piscicultură. Zone piscicole. Producție piscicolă.
piscícol adj. m., pl. piscícoli; f. piscícolă, pl. piscícole
piscícol adj. m., pl. piscícoli; f. sg. piscícolă, pl. piscícole
PISCÍCOL, -Ă adj. Referitor la pești, la piscicultură. [< fr. piscicole].
PISCÍCOL, -Ă adj. referitor la pești, la piscicultură. (< fr. piscicole)
PISCÍCOL ~ă (~i, ~e) 1) Care ține de piscicultură; propriu pisciculturii. 2) Care este specializat în piscicultură. Gospodărie ~ă. /<fr. piscicole
PISCI- „pești”. ◊ L. piscis „pește” > fr. pisci-, engl. id. > rom. pisci-. □ ~cide (v. -cid), s. n. pl., substanțe chimice organice folosite pentru uciderea peștilor fără valoare economică din bazinele piscicole; ~col (v. -col1), adj., 1. Referitor la pești. 2. Relativ la piscicultură; ~cultură (v. -cultură), s. f., ramură a zootehniei care se ocupă cu creșterea și înmulțirea peștilor în apele naturale și în heleșteie; ~form (v. -form), adj., în formă de pește; ~vor (v. -vor), adj., care se hrănește cu pește.

piscicol definitie

piscicol dex

Intrare: piscicol
piscicol adjectiv