Dicționare ale limbii române

6 definiții pentru pinzgau

PÍNZGAU s. n. 1. Rasă de bovine de lapte și carne, originară din Austria, de culoare roșie-castanie, cu o dungă albă care străbate în întregime spinarea. 2. Rasă de cai masivi, folosiți la tracțiune. [Pr.: pințgau] – Din genn. Pinzgau.
PÍNZGAU subst. 1. Rasă de bovine de lapte și carne, de culoare roșie-castanie, cu o dungă albă care străbate în întregime spinarea. 2. Rasă de cai masivi, folosiți la tracțiune. [Pr.: pințgau] – Din germ. Pinzgau.
Pínzgau (rasă de bovine/cai) (germ.) [z pron. ț] s. propriu n.
PÍNZGAU PINȚ-/ s. n. 1. rasă de bovine de lapte și carne, de culoare roșie-castanie, cu o dungă albă de-a lungul spinării. 2. rasă de cai grei, de tracțiune. (< germ. Pinzgau)
PINZGAU [pr.: pínțgau] n. 1) Rasă de bovine de lapte și carne, având corpul de culoare roșie-castanie, cu o dungă albă de-a lungul spinării. 2) Rasă de cai de tracțiune. /<germ. Pinzgau
PÍNZGAU (cuv. germ.) subst. 1. Rasă de taurine pentru producția mixtă de lapte și de carne, originară din Austria. Are culoarea roșie-castanie, cu o dungă albă de-a lungul spinării. În România este crescută în regiunile muntoase (Sibiu, Vatra Dornei ș.a.). 2. Rasă de cai grei (750-850 kg) de tracțiune. În România se crește în număr restrâns în Transilvania și în Banat. Numită și rasă norică.

pinzgau definitie

pinzgau dex

Intrare: pinzgau
pinzgau substantiv neutru
  • pronunție: pínțgau