Dicționare ale limbii române

5 definiții pentru piezoceramic

PIEZOCERÁMIC, -Ă, piezoceramici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Denumire generică pentru un grup de cristale ceramice piezoelectrice folosite în construcția rezonatoarelor și a filtrelor de calitate, a dozelor de pick-up, a traductoarelor de ultrasunete etc. 2. Adj. Referitor la ceramice piezoelectrice. [Pr,: pie-] – Din fr. piézo-céramique.
PIEZOCERÁMIC, -Ă, piezoceramici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Denumire generică pentru un grup de ceramice piezoelectrice folosite în construcția rezonatoarelor și a filtrelor de calitate, a dozelor de pick-up, a traductoarelor de ultrasunete etc. 2. Adj. Referitor la ceramice piezoelectrice. [Pr.: pi-e-] – Din fr. piézo-céramique.
piezocerámic adj. m., pl. piezocerámici; f. sg. piezocerámică, pl. piezocerámice
PIEZOCERÁMIC, -Ă I. adj. referitor la piezoceramică. II. s. f. grup de cristale ceramice piezoelectrice în construcția rezonatoarelor, dozelor de pick-up, traductoarelor de ultrasunete etc. (< fr. piézocéramique)
piezocerámic, -ă adj. (fiz.) Referitor la ceramica piezoelectrică ◊ „[Noul tip de telefon] are o sonerie electronică piezzo-ceramică.R.l. 31 I 85 p. 5 (din fr. piézo-céramique; DEX-S)

piezoceramic definitie

piezoceramic dex

Intrare: piezoceramic
piezoceramic adjectiv