picup definitie

11 definiții pentru picup

PÍCK-UP, pick-upuri, s. n. Aparat pentru redarea prin mijloace electroacustice a sunetelor înregistrate pe un disc; p. restr. doză de redare. [Pr.: pícap] – Din engl. pickup.
PÍCK-UP s. n. Aparat care redă (și reglează) sunetele înregistrate pe un disc cu ajutorul dozei de redare; p. restr. doză de redare. [Pr.: píc-ap] – Din engl. pick-up.
PlCÚP, picupuri, s. n. Dispozitiv care permite difuzarea sunetelor plăcilor de patefon printr-un aparat de radio; p. ext. aparat care cuprinde acest dispozitiv.
!píck-up (angl.) [pron. pícap] s. n., art. píck-upul; pl. píck-upuri
PÍCUP s. electrofon. (Discuri pentru ~.)
PÍCK-UP s.n. v. picup.
PÍCUP s.n. 1. Doză electromagnetică pentru reproducerea electrică a discurilor, atașată unui patefon. 2. Patefon electric care, pus în legătură cu un amplificator și cu un difuzor de radio, poate transmite sunetele înregistrate pe discuri; electrofon. [Pl. -uri, scris și pick-up. / < engl. pick-up].
PICK-UP PÍC-AP/ s. n. aparat de redare prin mijloace electroacustice a sunetelor înregistrate pe discuri; electrofon. (< engl. pick-up)
PICK-UP [pr.: pic-áp] n. Aparat pentru reproducerea prin procedee electromagnetice a sunetelor înregistrate pe un disc. /Cuv. engl.
PICUP s. electrofon. (Discuri pentru ~.)
PICK-UP, pick-upuri, s. n. Vehicul utilitar ușor, compus dintr-o cabină (cu unul sau două rânduri de scaune) pentru pasageri și o platformă descoperită, în spate, pentru transport marfă. – Din engl. pick-up.

picup dex

Intrare: pick-up
pick-up substantiv neutru
  • pronunție: pícap
picup substantiv neutru
  • pronunție: p'icup, pic'up