Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru petrolifer

PETROLIFÉR, -Ă, petroliferi, -e, adj. (Despre strate, regiuni etc.) Care conține petrol (1), bogat în petrol. ♦ (Impr.) Petrolier. – Din fr. pétrolifère.
PETROLIFÉR, -Ă, petroliferi, -e, adj. (Despre strate, regiuni etc.) Care conține petrol (1), bogat în petrol. ♦ (Impr.) Petrolier. – Din fr. pétrolifère.
PETROLIFÉR, -Ă, petroliferi, -e, adj. Care conține petrol. Țăranii proprietari de terenuri petrolifere de obicei nu cunosc valoarea lor reală. C. PETRESCU, A. 383. Și se făcea prin nu știu ce-ntîmplare Că merg pe un teren petrolifer... Un zgomot surd venea din depărtare. ANGHEL-IOSIF, C. M. I 186.
PETROLIFÉR, -Ă petroliferi, -e adj. Care conține petrol. Țăranii proprietari de terenuri petrolifere de obicei nu cunosc valoarea lor reală. C. PETRESCU, A. 383. Și se făcea prin nu știu ce-ntîmplare Că merg pe un teren petrolifer... Un zgomot surd venea din depărtare. ANGHEL-IOSIF, C. M. I 1986.
petrolifér (despre terenuri) (pe-tro-) adj. m.; f. petroliféră, pl. petrolifére
petrolifér (despre terenuri, regiuni) adj. n. (sil. -tro-), f. petroliféră; pl. n. și f. petrolifére
PETROLIFÉR, -Ă adj. (Despre terenuri, zăcăminte etc.) Care conține, care produce petrol; bogat în petrol. [< fr. pétrolifère, cf. fr. pétrole, lat. ferre – a purta].
PETROLIFÉR, -Ă adj. (despre terenuri, zăcăminte) care conține petrol. (< fr. pétrolifère)
PETROLIFÉR ~ă (~i, ~e) (despre terenuri, regiuni) Care conține petrol; bogat în petrol. /<fr. pétrolifere
petrolifer a. avut în petrol: regiune petroliferă.
*petrolifér, -ă adj. (d. petrol, și -fer din fructi-fer). Care conține petrol: terenurĭ petrolifere.
petrolifer adj. v. PETROLIER.

petrolifer definitie

petrolifer dex

Intrare: petrolifer
petrolifer