Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru peridrom

PERIDRÓM, peridromuri, s. n. 1. Galerie acoperită care înconjoară un edificiu la nivelul pământului, servind ca loc de plimbare. 2. Spațiul exterior cuprins între peretele naosului și colonada unui templu antic. – Din fr. péridrome.
PERIDRÓM, peridromuri, s. n. 1. Galerie acoperită care înconjură un edificiu la nivelul pământului, servind ca loc de plimbare. 2. Spațiul exterior cuprins între peretele naosului și colonada unui templu antic. – Din fr. péridrome.
PERIDRÓM, peridromuri, s. n. Galerie acoperită care înconjură un edificiu, servind ca loc de plimbare. ♦ Spațiul exterior cuprins între peretele naosului și colonada unui templu, înconjurat cu o galerie mărginită de coloane.
peridróm (-ri-drom) s. n., pl. peridrómuri
peridróm s. n. (sil. -drom), pl. peridrómuri
PERIDRÓM s.n. Galerie, spațiu acoperit care înconjură o clădire la nivelul pământului și servește ca loc de plimbare. ♦ Spațiul exterior cuprins între peretele naosului și coloanele care înconjură un templu antic. [< fr. péridrome, cf. gr. peridromos].
PERIDRÓM s. n. 1. galerie, spațiu acoperit care înconjură o clădire la nivelul solului, ca loc de plimbare. 2. spațiu între peretele exterior al naosului și coloanele care înconjură un templu antic. (< fr. péridrome, gr. peridromos)
PERIDRÓM ~uri n. 1) Galerie acoperită care înconjoară un edificiu la nivelul pământului, servind ca loc de plimbare. 2) (la templele antice) Spațiu exterior cuprins între peretele naosului și colonadă. /<fr. péridrome

Peridrom dex online | sinonim

Peridrom definitie

Intrare: peridrom
peridrom substantiv neutru
  • silabisire: -drom