Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru peninsular

PENINSULÁR, -Ă, peninsulari, -e, adj. Care aparține unei peninsule, privitor la o peninsulă, care se află pe o peninsulă; de peninsulă, caracteristic unei peninsule. ♦ (Substantivat) Locuitor al unei peninsule. ♦ Spec. Care este caracteristic Peninsulei Italice ori Iberice sau italienilor ori spaniolilor. ◊ (Substantivat) Italian. – Din fr. péninsulaire.
PENINSULÁR, -Ă, peninsulari, -e, adj. Care aparține unei peninsule, privitor la o peninsulă, care se află pe o peninsulă; de peninsulă, caracteristic unei peninsule. ♦ (Substantivat) Locuitor al unei peninsule. ♦ Spec. Care este caracteristic Peninsulei Italice ori Iberice sau italienilor ori spaniolilor. ♦ (Substantivat, m.) Italian. – Din fr. péninsulaire.
PENINSULÁR, -Ă, peninsulari, -e, adj. Care se află pe o peninsulă; de peninsulă, caracteristic unei peninsule. ♦ (Substantivat) Locuitor al unei peninsule.
!peninsulár (pe-nin-/pen-in-) adj. m., pl. peninsulári; f. peninsuláră, pl. peninsuláre
peninsulár adj. m. (sil.mf. pen-) insular
PENINSULÁR, -Ă adj. Care se află pe o peninsulă; de peninsulă. // s.m. și f. Locuitor al unei peninsule. [Cf. fr. péninsulaire].
PENINSULÁR, -Ă adj. 1. (și s. m. f.) (locuitor) al unei peninsule. 2. în formă de peninsulă. (< fr. péninsulaire)
PENINSULÁR ~ă (~i, ~e) 1) Care este caracteristic pentru peninsule; de peninsulă. 3) și substantival Care locuiește pe o peninsulă. /<fr. péninsulaire
*peninsulár, -ă adj. De saŭ din peninsulă: pămînt peninsular.

peninsular definitie

peninsular dex

Intrare: peninsular
peninsular adjectiv
  • silabisire: pen-