Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru penalti

PÉNALTY, penalty-uri, s. n. Lovitură de pedeapsă dintr-un punct situat aproape de poartă, acordată la fotbal, handbal etc. în urma unei greșeli comise în apropierea propriei porți de către echipa aflată în apărare. [Scris și: penalti. – Acc. și: penálty] – Din fr., engl. penalty.
PENÁLTI, penaltiuri, s. n. Lovitură de pedeapsă dintr-un punct situat aproape de poartă, acordată la fotbal, handbal etc. în urma unei greșeli comise în apropierea propriei porți de către echipa aflată în apărare. – Din fr., engl. penalty.
pénalty (angl.) / penálti (-nal-ti) s. n., art. pénalty-ul / penáltiul (-ti-ul); pl. pénalty-uri / penáltiuri
penálti s. n. (sil. -ti), pl. penáltiuri
PENÁLTI s.n. Lovitură de pedeapsă la fotbal de la 11 m, acordată în urma unei infracțiuni comise în careul propriu de echipa aflată în apărare; penalizare. [Pl. -iuri. / < engl. penalty].
PENÁLTI s. n. lovitură de pedeapsă la fotbal, polo, handbal etc., dictată împotriva unei echipe în urma unei infracțiuni grave comise în zona de apărare a celeilalte echipe. (< fr., engl. penalty)
PENÁLTI ~uri n. Lovitură de pedeapsă executată de la 11 metri la fotbal și de la 7 metri la handbal în poarta echipei adverse. /<fr., engl. penalty

penalti definitie

penalti dex

Intrare: penalty
penalty 1 - substantiv neutru
penalty 2 substantiv neutru
penalti substantiv neutru
  • silabisire: pe-nal-ti