papirologie definitie

9 definiții pentru papirologie

PAPIROLOGÍE s. f. Disciplină a istoriei care studiază papirusurile sau, p. ext., documentele vechi scrise pe pergament, lemn și alte materiale. – Din fr. papyrologie.
PAPIROLOGÍE s. f. Ramură auxiliară a istoriei care studiază papirusurile sau, p. ext., documentele vechi scrise pe pergament, lemn și alte materiale. – Din fr. papyrologie.
PAPIROLOGÍE s. f. Știință care studiază papirusurile vechi egiptene sau grecești găsite în Egipt.
papirologíe s. f., art. papirología, g.-d. papirologíi, art. papirologíei
papirologíe s. f., art. papirología, g.-d. papirologíi, art. papirologíei
PAPIROLOGÍE s.f. Disciplină auxiliară a istoriei care se ocupă cu studiul papirusurilor egiptene și grecești, precum și al documentelor scrise pe pergament, lemn sau alte materiale. [Gen. -iei. / < fr. papyrologie, cf. gr. papyros – papirus, logos – studiu].
PAPIROLOGÍE s. f. disciplină a istoriei care studiază papirusurile, precum și documentele scrise pe pergament, lemn sau alte materiale. (< fr. papyrologie)
PAPIROLOGÍE f. Compartiment al istoriei care se ocupă cu studiul papirusurilor. /<fr. papyrologie
PAPIRO- „papirus, pergament, hîrtie”. ◊ gr. papyros „papirus” > fr. papyro-, engl. id., germ. id. > rom. papiro-. □ ~grafie (v. -grafie), s. f., cromatografie pe hîrtie; ~gramă (v. -gramă), s. f., cromatogramă de repartiție pe hîrtie; ~logie (v. -logie1), s. f., disciplină care se ocupă cu studiul papirusurilor egiptene și grecești; ~tipie (v. -tipie), s. f., fotolitografie în care desenul este copiat pe un film de gelatină sensibilă, pe un suport de hîrtie.

papirologie dex

Intrare: papirologie
papirologie substantiv feminin