Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru papetărie

PAPETĂRÍE, papetării, s. f. Magazin sau raion într-o librărie în care se vând caiete, hârtie, creioane, penițe etc. ◊ Produs (sau articol) de papetărie = produs obținut sub formă de foi (hârtie, carton) sau de obiecte din pastă de fibre celulozice. – Din fr. papeterie.
PAPETĂRÍE, papetării, s. f. Magazin sau secție într-o librărie în care se vând caiete, hârtie, creioane, penițe etc. ◊ Produs (sau articol) de papetărie = produs obținut sub formă de foi (hârtie, carton) sau de obiecte din pastă de fibre celulozice. – Din fr. papeterie.
PAPETĂRÍE, papetării, s. f. Librărie sau secție într-o librărie în care se vînd caiete, creioane, penițe, hîrtie și alte articole necesare pentru scris; articolele care se vînd într-o astfel de librărie. în față, pe stingă, era locuința patronului, iar pe dreapta depozitul de hîrtie, de mucava și de accesorii pentru papetărie. PAS, Z. I 264.
papetăríe s. f., art. papetăría, g.-d. art. papetăríei; (magazine) pl. papetăríi, art. papetăríile
papetăríe s. f., art. papetăría, g.-d. art. papetăríei; pl. papetăríi, art. papetăríile
PAPETĂRÍE s.f. Magazin sau raion într-o librărie, unde se vând caiete, creioane, hârtie etc. [Gen. -iei. / < fr. papeterie].
PAPETĂRÍE s. f. magazin, raion într-o librărie, unde se vând caiete, creioane, hârtie etc.; articolele înseși. (< fr. papeterie)
PAPETĂRÍE ~i f. Magazin (sau raion al unui magazin) unde se vând articole de scris (caiete, hârtie, tocuri etc.). /<fr. papeterie
papetărie f. 1. arta de a fabrica hârtie; 2. comerț cu hârtie.
papeteríe f. (fr. papeterie). Fabrică de hîrtie, arta de a o fabrica, prăvălia în care se vinde și negoțu eĭ. – Curat rom. hîrtierie. V. hîrtie, hardughie.
librăríe-papetăríe s. f. Librărie cu un raion de papetărie ◊ „Tot aici se va deschide în curând o librărie-papetărie.I.B. 3 XII 70 p. 1. ◊ „Tot în acest complex s-a deschis și o librărie-papetărie.R.l. 15 VII 78 p. 5 (din librărie + papetărie)

papetărie definitie

papetărie dex

Intrare: papetărie
papetărie substantiv feminin