Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru papaveracee

PAPAVERACÉE, papaveracee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee, anuale sau perene, cu frunze alterne, cu flori solitare sau grupate în inflorescențe și cu fructul o capsulă sau o nuculă; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. ◊ (Adjectival) Plantă papaveracee. – Din fr. papavéracée.
PAPAVERACÉE, papaveracee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee, anuale sau perene, cu frunze alterne, cu flori solitare sau grupate în inflorescențe și cu fructul o capsulă sau o nuculă; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. ◊ (Adjectival) Plantă papaveracee. – Din fr. papavéracées.
papaveracée s. f., art. papaveracéea, g.-d. art. papaveracéei; pl. papaveracée
papaveracée s. f., pl. papaveracée
PAPAVERACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate dialipetale care conțin un suc lăptos cu însușiri narcotice, al căror tip este macul; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. papavéracées].
PAPAVERACÉE s. f. pl. familie de plante erbacee dicotiledonate care conțin un suc lăptos cu însușiri narcotice: macul. (< fr. papavéracées)
PAPAVERACÉE ~ f. 1) la pl. Familie de plante erbacee având frunze de diferite forme, flori solitare sau dispuse în inflorescențe și fructe (lăptoase) capsulare (reprezentanți: brebeneii, macul, fumărița etc.). 2) Plantă din această familie. /<fr. papavéracées

papaveracee definitie

papaveracee dex

Intrare: papaveracee
papaveracee substantiv feminin