Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru papagalicesc

PAPAGALICÉSC, -EÁSCĂ, papagalicești, adj. (Rar) 1. De papagal (1), ca de papagal. 2. Fig. Imitat în mod servil; copiat. – Papagal + suf. -icesc.
PAPAGALICÍ, papagalicesc, vb. IV. Tranz. (Rar) A reproduce în mod mecanic ceea ce este scris sau spus de cineva. – Papagal + suf. -ici.
PAPAGALICÉSC, -EÁSCĂ, papagalicești, adj. 1. De papagal (1), ca de papagal. 2. Fig. Imitat în mod servil; copiat. – Papagal + suf. -icesc.
PAPAGALICÍ, papagalicesc, vb. IV. Tranz. (Rar) A reproduce în mod mecanic ceea ce este scris sau spus de cineva. – Papagal + suf. -ici.
PAPAGALICÉSC, -EÁSCĂ, papagalicești, adj. De papagal, ca de papagal, care imită ca papagalul. Un scriitor, avînd pentru romanul ce face, ca material, pesimismul papagalicesc, iar ca erou un ins pătimaș de această boală, nu-și va înțelege eroul. GHEREA, ST. CR. I 264.
papagalicésc (rar) adj. m., f. papagaliceáscă; pl. m. și f. papagalicéști
papagalicésc adj. m., f. papagaliceáscă; pl. m. și f. papagalicéști
papagalicí vb. ind. prez. 1 sg. și 3 pl. papagalicésc
PAPAGALICÉSC adj. mecanic. (Reproducere, asimilare ~.)
PAPAGALICÉSC ~eáscă (~éști) 1) Care este caracteristic pentru papagali; de papagal. 2) fig. Care este imitat în mod mecanic, ca de papagal; lipsit de originalitate. /papagal + suf. ~icesc
*papagalicésc, -eáscă adj. (d. papagal). De papagal: nas papagalicesc.
PAPAGALICESC adj. mecanic. (Reproducere, asimilare ~.)

papagalicesc definitie

papagalicesc dex

Intrare: papagalicesc
papagalicesc adjectiv
Intrare: papagalici
papagalici verb grupa a IV-a conjugarea a VI-a