Dicționare ale limbii române

5 definiții pentru palestinian

PALESTINIÁN, -Ă, palestinieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația arabă care trăiește pe teritoriul Palestinei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Palestinei sau palestinienilor (1), privitor la Palestina ori la palestinieni. [Pr.: -ni-an] – Palestina (n. pr.) + suf. -ean. Cf. fr. Palestinien.
PALESTINIÁN, -Ă, palestinieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Palestinei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Palestinei sau palestinienilor (1), privitor la Palestina sau la palestinieni, originar din Palestina. [Pr.: -ni-an] – Palestina (n. pr.) + suf. -ean. Cf. fr. palestinien.
palestinián (-ni-an) adj. m., s. m., pl. palestiniéni (-ni-eni); adj. f., s. f. palestiniánă, pl. palestiniéne
palestinián s. m., adj. m. (sil. -ni-an), pl. palestiniéni (sil. -ni-eni); f. sg. palestiniánă, g.-d. art. palestiniénei, pl. palestiniéne
PALESTINIÁN, -Ă (< n. pr. Palestina) s. m. și f., adj. 1. (La m. pl.) Populație arabă care trăiește pe terit. P. sau este originară de acolo. De religie: musulmani șiiți, iar 10% creștini. Vorbesc în dialectul limbii arabe siro-palestiniene. După 1948, p. se regăsesc regrupați în Gaza și Cisiordania. Mai trăiesc în: Iordania, Israel, Irak, Qatar, Kuweit, Liban, Siria și în alte țări. Potrivit datelor din 1990, numărul palestinienilor se ridică la peste 5 mil. de oameni; (la sg.) persoană care face parte din populația de bază a Palestinei sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Palestinei sau palestinienilor, privitor la Palestina sau la palestinieni.

palestinian definitie

palestinian dex

Intrare: palestinian (s.m.)
palestinian admite vocativul substantiv masculin
  • silabisire: -ni-an
Intrare: palestinian (adj.)
palestinian admite vocativul adjectiv
  • silabisire: -ni-an