Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru opoterapie

OPOTERAP├ŹE s. f. Metod─â terapeutic─â care const─â ├«n administrarea de sucuri, extracte sau pulberi de ╚Ťesuturi, de organe sau de glande endocrine atunci c├ónd acestea lipsesc din organism; organoterapie. ÔÇô Din fr. opoth├ęrapie.
OPOTERAP├ŹE s. f. Tratament aplicat ├«n diferite boli care const─â ├«n administrarea de sucuri, extracte sau pulberi de ╚Ťesuturi, de organe sau de glande endocrine; organoterapie. ÔÇô Din fr. opoth├ęrapie.
OPOTERAP├ŹE s. f. Metod─â terapeutic─â folosind sucuri extrase din glande ╚Öi ╚Ťesuturi de animale s─ân─âtoase pentru a combate bolile organelor corespunz─âtoare la om.
opoterap├şe s. f., art. opoterap├şa, g.-d. opoterap├şi, art. opoterap├şei
opoterap├şe s. f., art. opoterap├şa., g.-d. opoterap├şi, art. opoterap├şei
OPOTERAP├ŹE s.f. (Med.) Metod─â de tratament ├«n care se ├«ntrebuin╚Ťeaz─â sucuri extrase din glandele sau din ╚Ťesuturile animale s─ân─âtoase pentru combaterea bolilor organelor sau ale ╚Ťesuturilor corespunz─âtoare la om; organoterapie. [Gen. -iei. / < fr. opoth├ęrapie, cf. gr. opos ÔÇô suc, therapeia ÔÇô tratament, ├«ngrijire].
OPOTERAP├ŹE s. f. tratament cu sucuri extrase din glandele sau din ╚Ťesuturile animale s─ân─âtoase pentru combaterea bolilor organelor ori ale ╚Ťesuturilor corespunz─âtoare la om; organoterapie. (< fr. opoth├ęrapie)
OPOTERAP├ŹE f. Metod─â de tratare a diferitelor boli, const├ónd ├«n administrarea de sucuri, extracte sau pulberi de ╚Ťesuturi, de organe etc. /<fr. opoth├ęrapie
*opoterap├şe f. (vgr. opos, suc, ╚Öi therapeia, tratament, vindecare). Med. Tratament din suc extras din glandele unu─ş animal (de ex., din ficat). ÔÇô Se zice ╚Öi organoterap├şe.
OPO-1 ÔÇ×extract glandular, endocrinÔÇŁ. ÔŚŐ gr. opos ÔÇ×sucÔÇŁ > fr. opo-, germ. id., engl. id. > rom. opo-. Ôľí ~fil (v. -fil1), adj., cu afinitate pentru sucuri glandulare; ~terapie (v. -terapie), s. f., utilizare a extractelor endocrine ├«n scop terapeutic.

Opoterapie dex online | sinonim

Opoterapie definitie

Intrare: opoterapie
opoterapie substantiv feminin