Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru oposum

OP├ôSUM, oposumi, s. m. Gen de mamifere marsupiale arboricole, de m─ârimea unei pisici, cu coad─â lung─â ╚Öi blan─â cenu╚Öie, care tr─âie╚Öte ├«n America de Nord ╚Öi de Sud. (Didelphys); animal care face parte din acest gen. ÔÖŽ Blana prelucrat─â a acestui animal. ÔÇô Din fr. opossum, germ. Opossum.
OP├ôSUM, oposumi, s. m. Gen de mamifere marsupiale care tr─âie╚Öte ├«n America de Nord, de m─ârimea unei pisici, a c─ârui blan─â cenu╚Öie este foarte c─âutat─â (Didelphys); animal care face parte din acest gen. ÔÖŽ Blana prelucrat─â a acestui animal. ÔÇô Din fr. opossum, germ. Opossum.
OPÓSUM, oposumi, s. m. Mamifer marsnpial de mărimea unei pisici, care trăiește în America de Nord și a cărui blană cenușie e foarte căutată (Didelphys Virginidna); sarigă.
op├│sum s. m., pl. op├│sumi
op├│sum s. m., pl. op├│sumi
OPÓSUM s. (ZOOL.; Didelphys virginiana) (rar) sarigă.
OP├ôSUM s.m. Mamifer din America din ordinul marsupialelor, cu o blan─â cenu╚Öie foarte pre╚Ťuit─â. ÔÖŽ Blana acestui animal. [< fr. opossum, germ. Opossum].
OPÓSUM s. m. mamifer marsupial din America de Nord, cu o blană cenușie: sarigă. (< fr. opossum, germ. Opossum)
OPÓSUM ~i m. 1) Mamifer marsupial, de talia unei pisici, vânat pentru blana lui valoroasă. 2) Blana acestui mamifer. /<fr. opossum, germ. Opossum
*opos├║m m. (engl. oppossum, din algonkinu [America de Nord] oposon). Numele sarigi─ş (didelphys virginiana) ├«n America de nord.
OPOSUM s. (ZOOL.; Didelphys virginiana) (rar) sarig─â.
OPÓSUM (< fr., germ.; cuv. din limba unor triburi de indieni din America) s. m. Mamifer marsupial arboricol, de c. 40-50 cm, cu cap alungit, cu coadă lungă, lipsită de păr și blană cenușie, foarte apreciată (Didelphis marsupialis). Trăiește în America de Nord și America de Sud, unde se numește sariga. Un marsupial asemănător ca aspect și mod de trai, făcând parte din familia Phalangeride trăiește în Australia; a fost numit, prin analogie, tot opusum, dar mai ffecvent se folosește numele de posum.

Oposum dex online | sinonim

Oposum definitie

Intrare: oposum
oposum substantiv masculin