Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru oposum

OPÓSUM, oposumi, s. m. Gen de mamifere marsupiale arboricole, de mărimea unei pisici, cu coadă lungă și blană cenușie, care trăiește în America de Nord și de Sud. (Didelphys); animal care face parte din acest gen. ♦ Blana prelucrată a acestui animal. – Din fr. opossum, germ. Opossum.
OPÓSUM, oposumi, s. m. Gen de mamifere marsupiale care trăiește în America de Nord, de mărimea unei pisici, a cărui blană cenușie este foarte căutată (Didelphys); animal care face parte din acest gen. ♦ Blana prelucrată a acestui animal. – Din fr. opossum, germ. Opossum.
OPÓSUM, oposumi, s. m. Mamifer marsnpial de mărimea unei pisici, care trăiește în America de Nord și a cărui blană cenușie e foarte căutată (Didelphys Virginidna); sarigă.
opósum s. m., pl. opósumi
opósum s. m., pl. opósumi
OPÓSUM s. (ZOOL.; Didelphys virginiana) (rar) sarigă.
OPÓSUM s.m. Mamifer din America din ordinul marsupialelor, cu o blană cenușie foarte prețuită. ♦ Blana acestui animal. [< fr. opossum, germ. Opossum].
OPÓSUM s. m. mamifer marsupial din America de Nord, cu o blană cenușie: sarigă. (< fr. opossum, germ. Opossum)
OPÓSUM ~i m. 1) Mamifer marsupial, de talia unei pisici, vânat pentru blana lui valoroasă. 2) Blana acestui mamifer. /<fr. opossum, germ. Opossum
*oposúm m. (engl. oppossum, din algonkinu [America de Nord] oposon). Numele sarigiĭ (didelphys virginiana) în America de nord.
OPOSUM s. (ZOOL.; Didelphys virginiana) (rar) sarigă.
OPÓSUM (< fr., germ.; cuv. din limba unor triburi de indieni din America) s. m. Mamifer marsupial arboricol, de c. 40-50 cm, cu cap alungit, cu coadă lungă, lipsită de păr și blană cenușie, foarte apreciată (Didelphis marsupialis). Trăiește în America de Nord și America de Sud, unde se numește sariga. Un marsupial asemănător ca aspect și mod de trai, făcând parte din familia Phalangeride trăiește în Australia; a fost numit, prin analogie, tot opusum, dar mai ffecvent se folosește numele de posum.

oposum definitie

oposum dex

Intrare: oposum
oposum substantiv masculin