Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

7 defini╚Ťii pentru onctuozitate

ONCTUOZIT├üTE s. f. 1. (Livr.) Faptul de a fi onctuos. ÔÖŽ Proprietate a unui lubrifiant de a adera la suprafe╚Ťele a dou─â piese care alunec─â una peste alta cu presiune, asigur├ónd ungerea lor. 2. Fig. Atitudine, comportare mieroas─â, insinuant─â. [Pr.: -tu-o-] ÔÇô Din fr. onctuosit├ę.
ONCTUOZIT├üTE s. f. 1. Faptul de a fi onctuos. ÔÖŽ Proprietate a unui lubrifiant de a adera la suprafe╚Ťele a dou─â piese care alunec─â una peste alta cu presiune, asigur├ónd ungerea lor. 2. Fig. Atitudine, comportare mieroas─â, insinuant─â. [Pr.: -tu-o-] ÔÇô Din fr. onctuosit├ę.
ONCTUOZIT├üTE s. f. 1. Faptul de a fi onctuos (1). 2. Proprietatea unui lubrifiant de a se interpune ca film sub╚Ťire ├«ntre piese care alunec─â una peste alta cu presiune, asigur├«nd ungerea lor. ÔÇô Pronun╚Ťat: -tu-o-.
onctuozit├íte (livr.) (onc-tu-o-) s. f., g.-d. art. onctuozitß║»╚Ťii
onctuozit├íte s. f. (sil. onc-tu-o-), g.-d. art. onctuozit─â╚Ťii
ONCTUOZIT├üTE s.f. 1. Caracterul a ceea ce este onctuos, faptul de a fi onctuos; atitudine, comportare insinuant─â. 2. (Tehn.) Calitatea unui lubrifiant de a se men╚Ťine continuu ├«ntre dou─â suprafe╚Ťe care alunec─â una peste alta sub presiune mare. [Pron. -tu-o-. / cf. fr. onctuosit├ę].
ONCTUOZIT├üTE s. f. 1. faptul de a fi onctuos (2); atitudine, comportare insinuant─â. 2. (tehn.) calitate a unui lubrifiant de a se men╚Ťine continuu ├«ntre dou─â suprafe╚Ťe care alunec─â una peste alta sub presiune. (< fr. onctuosit├ę)

Onctuozitate dex online | sinonim

Onctuozitate definitie

Intrare: onctuozitate
onctuozitate substantiv feminin
  • silabisire: onc-tu-o-