Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru ofensiv

OFENS├ŹV, -─é, ofensivi, -e, adj. Care atac─â sau cu care se atac─â; cu caracter de ofensiv─â; agresiv. ÔÇô Din fr. offensif.
OFENS├ŹV, -─é, ofensivi, -e, adj. Care atac─â sau cu care se atac─â; cu caracter de ofensiv─â; agresiv. ÔÇô Din fr. offensif.
OFENS├ŹV, -─é, ofensivi, -e, adj. (├Än opozi╚Ťie cu defensiv) Care atac─â sau cu care se atac─â. Ac╚Ťiune ofensiv─â. Arme ofensive. ÔŚŐ (Adverbial) Era gata a sus╚Ťine, ofensiv sau defensiv, pe oricare din aripele [armatei] sale. HASDEU, I. V. 145.
ofens├şv adj. m., pl. ofens├şvi; f. ofens├şv─â, pl. ofens├şve
ofens├şv adj. m., pl. ofens├şvi; f. sg. ofens├şv─â, pl. ofens├şve
OFENS├ŹV, -─é adj. Care atac─â; care serve╚Öte pentru a ataca. [< fr. offensif, germ. offensiv].
OFENS├ŹV, -─é I. adj. care atac─â; cu caracter de ofensiv─â (II). ÔŚŐ agresiv. II. s. f. 1. form─â principal─â a ac╚Ťiunilor de lupt─â, ├«naintarea c─âtre obiectiv, cu scopul de a-l nimici pe inamic; atac. ÔŚŐ (sport; ├«n jocurile cu mingea) atac sus╚Ťinut al unei echipe ├«mpotriva echipei adverse. 2. (fig.) ac╚Ťiune puternic─â ce urm─âre╚Öte a realiza ceva. (< fr. offensif, /II/ offesnive, it. offensiva, germ. Offensive)
OFENS├ŹV ~─â (~i, ~e) 1) Care particip─â la ofensiv─â; ├«n stare de ofensiv─â. Trupe ~e. Ac╚Ťiuni ~e. 2) Care serve╚Öte la ofensiv─â; pentru ofensiv─â. Arm─â ~─â. /<fr. offensif
ofensiv a. care atac─â, care serv─â a ataca: arme ofensive; alian╚Ť─â ofensiv─â ╚Öi defensiv─â, unire ├«ntre popoare cari ├«╚Öi promit ajutor mutual ├«n caz de r─âsboiu, fie pentru atac fie pentru ap─ârare.
*ofens├şv, -─â adj. (fr. offensif, d. mlat. offensivus). Care atac─â, care serve╚Öte la atacat: r─âzbo─ş ofensiv, arm─â ofensiv─â. Alian╚Ť─â ofensiv─â ╚Öi defensiv─â, alian╚Ť─â ├«nche─şat─â p. atac or─ş ap─ârare. S. f., pl. e. Atac, agresiune ├«ntre armate. A lua ofensiva, a ataca. Adv. ├Än mod ofensiv.
PLANUL PREG─éTIRII DE FOC A OFENSIVEI AERIENE / A ATACULUI, document care cuprinde misiunile de foc pentru nimicirea sau neutralizarea inamicului ├«n aceast─â faz─â a luptei, durata ╚Öi structura preg─âtirii, reparti╚Ťia pe mijloace de foc de avia╚Ťie a obiectivelor, consumul de muni╚Ťie, organizarea conducerii etc.

Ofensiv dex online | sinonim

Ofensiv definitie

Intrare: ofensiv
ofensiv adjectiv