Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru oberliht

ÓBERLIHT, oberlihturi, s. n. Deschidere în partea de sus a unei ferestre sau a unei uși, servind la iluminarea sau la aerisirea unei încăperi. ♦ Luminator. [Pr.: obăr-] – Din germ. Oberlicht.
ÓBERLIHT, oberlihturi, s. n. Porțiune dintr-o fereastră sau dintr-o ușă situată deasupra cercevelelor sau a canaturilor mobile și având deschidere separată, servind la iluminarea sau la aerisirea unei încăperi. ♦ Luminator. – Din germ. Oberlicht.
!óberliht [e pron. ă] s. n., pl. óberlihturi
óberliht s. n., pl. óberlihturi
ÓBERLIHT s. (rar) supralumină. (~ la o fereastră.)
ÓBERLIHT s.n. Porțiune din partea de sus a unei ferestre sau a unei uși, care are deschidere separată. [< germ. Oberlicht < ober – de sus, Licht – lumină].
ÓBERLIHT s. n. porțiune din partea de sus a unei ferestre, a unei uși, cu deschidere separată. (< germ. Oberlicht)
oberlíht (óberlihturi), s. n. – Ferestruică rotundă. Germ. Oberlicht (Candrea).
ÓBERLIHT ~uri n. 1) Parte de sus a unei ferestre sau a unei uși, care se deschide separat și servește la iluminarea sau la aerisirea unei încăperi. 2) Fereastră făcută în podul unei case sau în tavanul unei încăperi, pentru a permite pătrunderea luminii naturale; luminator. /<germ. Oberlicht
OBERLIHT s. (rar) supralumină. (~ la o fereastră.)
ÓBERLIHT, oberlihturi, s. n. Porțiune dintr-o fereastră sau dintr-o ușă, situată deasupra cercevelelor sau a canaturilor mobile, avînd deschidere separată, care servește la iluminarea și la aerisirea interiorului. ♦ Geam așezat orizontal în tavan, spre a lumina o încăpere întunecoasă.

oberliht definitie

oberliht dex

Intrare: oberliht
oberliht substantiv neutru
  • pronunție: obărliht