Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru oberliht

├ôBERLIHT, oberlihturi, s. n. Deschidere ├«n partea de sus a unei ferestre sau a unei u╚Öi, servind la iluminarea sau la aerisirea unei ├«nc─âperi. ÔÖŽ Luminator. [Pr.: ob─âr-] ÔÇô Din germ. Oberlicht.
├ôBERLIHT, oberlihturi, s. n. Por╚Ťiune dintr-o fereastr─â sau dintr-o u╚Ö─â situat─â deasupra cercevelelor sau a canaturilor mobile ╚Öi av├ónd deschidere separat─â, servind la iluminarea sau la aerisirea unei ├«nc─âperi. ÔÖŽ Luminator. ÔÇô Din germ. Oberlicht.
!├│berliht [e pron. ─â] s. n., pl. ├│berlihturi
├│berliht s. n., pl. ├│berlihturi
ÓBERLIHT s. (rar) supralumină. (~ la o fereastră.)
├ôBERLIHT s.n. Por╚Ťiune din partea de sus a unei ferestre sau a unei u╚Öi, care are deschidere separat─â. [< germ. Oberlicht < ober ÔÇô de sus, Licht ÔÇô lumin─â].
├ôBERLIHT s. n. por╚Ťiune din partea de sus a unei ferestre, a unei u╚Öi, cu deschidere separat─â. (< germ. Oberlicht)
oberl├şht (├│berlihturi), s. n. ÔÇô Ferestruic─â rotund─â. Germ. Oberlicht (Candrea).
ÓBERLIHT ~uri n. 1) Parte de sus a unei ferestre sau a unei uși, care se deschide separat și servește la iluminarea sau la aerisirea unei încăperi. 2) Fereastră făcută în podul unei case sau în tavanul unei încăperi, pentru a permite pătrunderea luminii naturale; luminator. /<germ. Oberlicht
OBERLIHT s. (rar) supralumin─â. (~ la o fereastr─â.)
├ôBERLIHT, oberlihturi, s. n. Por╚Ťiune dintr-o fereastr─â sau dintr-o u╚Ö─â, situat─â deasupra cercevelelor sau a canaturilor mobile, av├«nd deschidere separat─â, care serve╚Öte la iluminarea ╚Öi la aerisirea interiorului. ÔÖŽ Geam a╚Öezat orizontal ├«n tavan, spre a lumina o ├«nc─âpere ├«ntunecoas─â.

Oberliht dex online | sinonim

Oberliht definitie

Intrare: oberliht
oberliht substantiv neutru
  • pronun╚Ťie: ob─ârliht