Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru nuga

NUG├ü, nugale, s. f. Preparat de cofet─ârie f─âcut din albu╚Ö de ou, zah─âr (sau miere) ╚Öi nuci (sau alune), pus de obicei ├«ntre dou─â vafele. ÔÇô Din fr. nougat.
NUG├ü, nugale, s. f. Preparat de cofet─ârie f─âcut din albu╚Ö de ou, zah─âr (sau miere) ╚Öi nuci (sau alune), pus de obicei ├«ntre dou─â vafele. ÔÇô Din fr. nougat.
NUG├ü, nugale, s. f. Preparat dulce f─âcut din albu╚Ö de ou, zah─âr ╚Öi nuci, pus ├«ntre dou─â foi de aluat; (la pl.) buc─â╚Ťele t─âiate din acest preparat. Altul are tablaua purtat─â de g├«t, cu cor─âbioare, nugale ╚Öi foi dulci, ro╚Öcate, de pistil. CAMIL PETRESCU, O. I 197.
nugá s. f., art. nugáua, g.-d. art. nugálei; (sorturi) pl. nugále, art. nugálele
nugá s. f., art. nugáua, g.-d. art. nugálei; pl. nugále
NUGÁ s.f. Preparat de cofetărie din foi de aluat cu umplutură de albuș de ou, zahăr și nuci sau alune. [< fr. nougat, cf. germ. Nugat].
NUGÁ s. f. preparat de cofetărie din foi de aluat cu umplutură de albuș de ou, zahăr și nuci sau alune. (< fr. nougat)
NUGÁ ~le f. Produs de cofetărie, preparat din albuș de ou cu nuci (sau alune) și cu zahăr. /<fr. nougat
NUGA, nugale, s.f. Preparat dulce din zah─âr sau miere, albu╚Ö de ou, amidon sau gelatin─â, ├«n care se ├«ncorporeaz─â migdale, nuci, alune, fistic sau semin╚Ťe de susan, de obicei pr─âjite sau caramelizate; poate fi de culoare alb─â (cu semin╚Ťele ├«ncorporate ├«ntregi) sau ca o past─â maronie (dac─â semin╚Ťele au fost pr─âjite ╚Öi m─âcinate ├«n prealabil); se prezint─â sub form─â de felii, de batoane, sau realizat─â special pe b─â╚Ť (precum alvi╚Ťa / halvi╚Ťa); din fr. nougat.

Nuga dex online | sinonim

Nuga definitie

Intrare: nuga
nuga substantiv feminin