Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru nuga

NUGÁ, nugale, s. f. Preparat de cofetărie făcut din albuș de ou, zahăr (sau miere) și nuci (sau alune), pus de obicei între două vafele. – Din fr. nougat.
NUGÁ, nugale, s. f. Preparat de cofetărie făcut din albuș de ou, zahăr (sau miere) și nuci (sau alune), pus de obicei între două vafele. – Din fr. nougat.
NUGÁ, nugale, s. f. Preparat dulce făcut din albuș de ou, zahăr și nuci, pus între două foi de aluat; (la pl.) bucățele tăiate din acest preparat. Altul are tablaua purtată de gît, cu corăbioare, nugale și foi dulci, roșcate, de pistil. CAMIL PETRESCU, O. I 197.
nugá s. f., art. nugáua, g.-d. art. nugálei; (sorturi) pl. nugále, art. nugálele
nugá s. f., art. nugáua, g.-d. art. nugálei; pl. nugále
NUGÁ s.f. Preparat de cofetărie din foi de aluat cu umplutură de albuș de ou, zahăr și nuci sau alune. [< fr. nougat, cf. germ. Nugat].
NUGÁ s. f. preparat de cofetărie din foi de aluat cu umplutură de albuș de ou, zahăr și nuci sau alune. (< fr. nougat)
NUGÁ ~le f. Produs de cofetărie, preparat din albuș de ou cu nuci (sau alune) și cu zahăr. /<fr. nougat
NUGA, nugale, s.f. Preparat dulce din zahăr sau miere, albuș de ou, amidon sau gelatină, în care se încorporează migdale, nuci, alune, fistic sau semințe de susan, de obicei prăjite sau caramelizate; poate fi de culoare albă (cu semințele încorporate întregi) sau ca o pastă maronie (dacă semințele au fost prăjite și măcinate în prealabil); se prezintă sub formă de felii, de batoane, sau realizată special pe băț (precum alvița / halvița); din fr. nougat.

Nuga dex online | sinonim

Nuga definitie

Intrare: nuga
nuga substantiv feminin