Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru novocaină

NOVOCAÍNĂ s. f. Substanță chimică în formă de ace incolore, inodore, cu gust ușor amar, puțin solubile în apă, solubile în alcool, folosită ca anestezic local. [Pr.: -ca-i-] – Din fr. novocaïne.
NOVOCAÍNĂ, novocaine, s. f. Substanță chimică în formă de ace incolore, inodore, cu gust ușor amar, puțin solubile în apă, solubile în alcool, întrebuințată ca anestezic local. [Pr.: -ca-i-] – Din fr. novocaïne.
NOVOCAÍNĂ, novocaine, s. f. Substanță care se prezintă în formă de ace incolore, solubile în apă și în alcool, întrebuințată ca anestezic local.
novocaínă s. f., g.-d. art. novocaínei
novocaínă s. f., g.-d. art. novocaínei
NOVOCAÍNĂ s. (FARM.) procaină, sincaină.
NOVOCAÍNĂ s.f. Substanță cristalină, solubilă în apă și alcool, întrebuințată ca anestezic local; procaină. [Pron. -ca-i-. / < fr. novocaïne].
NOVOCAÍNĂ s. f. substanță cristalină, solubilă în apă și alcool, anestezic local. (< fr. novocaïne)
NOVOCAÍNĂ ~e f. Preparat sintetic sub formă de cristale incolore, inodore, solubile în apă și în alcool, întrebuințat în medicină (ca anestezic). [Sil. -ca-i-] /<fr. novocaïne
NOVOCAI s. (FARM.) procaină, sincaină.
NOVOCAÍNĂ (< fr. {i}; {s} lat. novus „nou” + fr. [co]caine „cocaină”) s. f. Clorhidrat de para-aminobenzoildietilaminoetanol; substanță chimică cu acțiune anestezică locală. Sin. procaină, sincaină.

novocaină definitie

novocaină dex

Intrare: novocaină
novocaină substantiv feminin