Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru nictaginacee

NICTAGINACÉE, nictaginacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate cu frunze simple, ale căror flori se deschid numai în timpul nopții; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. nyctaginacée.
NICTAGINACÉE, nictaginacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate cu frunze simple, ale căror flori se deschid numai în timpul nopții; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. nyctaginacées.
nictaginacée s. f., art. nictaginacéea, g.-d. art. nictaginacéei; pl. nictaginacée
nictaginacée s. f., pl. nictaginacée
NICTAGINACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate apetale, ale căror flori se deschid numai în timpul nopții; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar.. / < fr. nyctaginacées].
NICTAGINACÉE s. f. pl. familie de plante dicotiledonate apetale, ale căror flori se deschid numai în timpul nopții. (< fr. nyctaginacées)
NICTAGINACÉE ~ f. 1) la pl. Familie de plante erbacee anuale sau perene, cu flori ce se deschid numai noaptea (reprezentant: barba-împăratului). 2) Plantă din această familie. /<fr. nyctaginacées
NICTAGINACÉE (< fr., lat.; {s} din gr. nyx „noapte”) s. f. pl. Familie de plante dicotiledonate, erbacee sau lemnoase, uneori liane, cu frunze simple, alterne sau opuse, nedivizate, cu flori actinomorfe și cu fructe nuculiforme cu o singură sămânță (ex. barba împăratului), originare din America de Nord și din America de Sud.

Nictaginacee dex online | sinonim

Nictaginacee definitie

Intrare: nictaginacee
nictaginacee substantiv feminin