Dicționare ale limbii române

2 intrări

8 definiții pentru neper

NEPÉR, neperi, s. m. Unitate de măsură a nivelului de transmisiune al unui semnal electric, acustic etc. – Din fr. néper.
NEPÉR, neperi, s. m. Unitate de măsură a nivelului de transmisiune al unui semnal electric sau acustic. – Din fr. néper.
néper s. m., pl. néperi; simb. N
néper s. m., pl. néperi; simb. N
NÉPER s.m. (Fiz.) Unitate de măsură a nivelului de transmisiune a unui semnal electric, acustic etc., reprezentând nivelul corespunzător unei amplificări a semnalului transmis de 2,718 ori și egal cu 8,686 decibeli. [Cf. fr. néper, it., engl. neper < J. Neper – matematician scoțian].
NÉPER s. m. unitate de măsură a nivelului de transmisiune a semnalelor acustice sau electrice, de 8,686 decibeli. (< fr. néper)
NÉPER (< fr. {i}; {s} n. pr. Neper) s. m. (METR.) Unitate de măsură folosită în telecomunicații pentru a determina atenuarea (sau amplificarea) unui semnal (electric, acustic etc.) și care reprezintă logaritmul natural (neperian) al raportului dintre valoarea inițială și cea finală a mărimii considerate (sau invers, în cazul amplificării). Un n. = 8,686 decibeli. Simbol: Np.
NEPER, John v. Napier.

Neper dex online | sinonim

Neper definitie

Intrare: neper
neper
Intrare: neper
neper substantiv masculin