Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

3 defini╚Ťii pentru neokeynesism

NEOKEYNES├ŹSM s.n. (Ec.) Ansamblu de teorii economice care ├«ncearc─â o adaptare sau o corectare a keynesismului, ├«n scopul transform─ârii acestuia ├«ntr-un instrument de combatere a crizelor infla╚Ťioniste. [< fr. n├ęo-keyn├ęsisme].
NEOKEYNES├ŹSM s. n. ansamblu de teorii economice care ├«ncearc─â o adaptare sau o corectare a keynesismului, ├«n scopul transform─ârii acestuia ├«ntr-un instrument de combatere a crizelor infla╚Ťioniste. (< fr. n├ęo-keyn├ęsisme)
NEOKEYNES├ŹSM (< fr.) s. n. Ansamblu de teorii economice care se inspir─â din doctrina lui J.M. Keynes, pe care o dezvolt─â, o adapteaz─â sau o corecteaz─â, ├«n func╚Ťie de condi╚Ťiile economice ╚Öi politice generale, ale economiei postbelice. N. realizeaz─â o abordare preponderent dinamic─â ╚Öi pe termen lung a produselor economice ca ╚Öi ├«mbinarea analizei microeconomice cu analiza macroeconomic─â. Principala contribu╚Ťie a n. o constituie elaborarea unor instrumente moderne de analiz─â a dinamicii macroeconomice concretizat─â ├«n formularea de teorii ╚Öi modele ale cre╚Öterii economice. Prin aceste instrumente, reprezentan╚Ťii n. ├«ncearc─â o cuantificare a rela╚Ťiilor func╚Ťionale dintre propor╚Ťia combin─ârii unor variabile economice endogene (capitalul acumulat, investi╚Ťii, venitul net, coeficientul capitalului ╚Öi productivitatea investi╚Ťiilor), ├«n condi╚Ťiile unei st─âri de fapt a variabilelor exogene (cre╚Öterea popula╚Ťiei, progresul tehnic, productivitatea muncii), pe de o parte, ╚Öi rata anual─â de cre╚Ötere economic─â, pe de alt─â parte. Ca urmare, n. sus╚Ťine necesitatea perfec╚Ťion─ârii interven╚Ťiei statului ├«n economie ├«n vederea stimul─ârii cre╚Öterii economice. Reprezentan╚Ťi principali: P.A. Samuelson, R.F. Harrod, E.D. Domar, F. Machlup, J.V. Robinson.

Neokeynesism dex online | sinonim

Neokeynesism definitie

Intrare: neokeynesism
neokeynesism substantiv neutru