Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru neogotic

NEOGÓTIC, -Ă, neogotici, -ce, adj., s. n. (Stil în arhitectură și artă) care reevaluează goticul și prelucrează formal elementele lui decorative. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néogothique.
NEOGÓTIC, -Ă, neogotici, -ce, adj., s. n. (Stil în arhitectură și artă) care reevaluează goticul și prelucrează formal elementele lui decorative. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néo-gothique.
neogótic1 (ne-o-) adj. m., pl. neogótici; f. neogótică, pl. neogótice
neogótic2 (ne-o-) s. n.
neogótic adj. m. (sil. ne-o-) gotic
NEOGÓTIC, -Ă adj. Stil neogotic (și s.n.) = stil modern în arhitectura și în arta decorativă europeană din sec. XIX, care urmărea să reînvie stilul gotic. [< fr. néo-gothique].
NEOGÓTIC, -Ă adj. stil ~ (și s. n.) = stil modern în arhitectura și arta decorativă europeană, inspirat din stilul gotic. (< fr. néo-gothique)
NEOGÓTIC (< fr.) s. n. (Și adj.) Stil în arhitectură și în artele decorative europene, inițial în Marea Britanie (H. Walpole, J. Wyatt, A.W.N. Pugin, Th. Rickman), în Franța (E.E. Viollet-le-Duc) și în Italia (P. Selvatico, C. Boito), de la sfârșitul sec. 18 și din sec. 19, care constă în reevaluarea goticului și în prelucrarea formală a elementelor lui de decorație.

Neogotic dex online | sinonim

Neogotic definitie

Intrare: neogotic
neogotic