Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru neofalină

NEOFALÍNĂ s. f. Produs obținut la distilarea țițeiului, constituind un amestec de benzen cu benzină ușoară, folosit la curățarea materialelor textile, a parchetului etc. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néophaline.
NEOFALÍNĂ s. f. Produs obținut la distilarea țițeiului, constituind un amestec de benzen cu benzină ușoară, întrebuințat la curățarea materialelor textile, a parchetului etc. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néophaline.
NEOFALÍNĂ s. f. Produs obținut prin distilarea petrolului, asemănător cu benzina și folosit la spălarea sau curățirea obiectelor de stofă, mătase etc.
neofalínă (ne-o-) s. f., g.-d. art. neofalínei
neofalínă s. f. (sil. ne-o-), g.-d. art. neofalínei
NEOFALÍNĂ s.f. Produs rezultat din distilarea petrolului, cu calități asemănătoare celor ale benzinei; se întrebuințează la spălarea și curățirea materialelor textile etc. [< fr. néophaline].
NEOFALÍNĂ s. f. produs rezultat din distilarea petrolului, cu calități asemănătoare celor ale benzinei. (< fr. néophaline)
NEOFALÍNĂ f. Amestec de benzen cu benzină ușoară, întrebuințat, mai ales, la curățarea materialelor textile. [Sil. ne-o-] /<fr. néophaline

Neofalină dex online | sinonim

Neofalină definitie

Intrare: neofalină
neofalină substantiv feminin
  • silabisire: ne-o-