Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru negativism

NEGATIV├ŹSM s. n. 1. Atitudine de ignorare voit─â sau de respingere sistematic─â a elementelor pozitive pe care le prezint─â cineva sau ceva. 2. Simptom care apare ├«n unele boli mintale caracterizat prin tendin╚Ťa bolnavului de a se ├«mpotrivi oric─âror solicit─âri din exterior. ÔÇô Din fr. n├ęgativisme.
NEGATIV├ŹSM s. n. 1. Atitudine de ignorare voit─â sau de respingere sistematic─â ╚Öi f─âr─â discern─âm├ónt a ceva care de fapt are ╚Öi elemente pozitive. 2. Simptom care apare ├«n unele boli mintale ╚Öi care se caracterizeaz─â prin tendin╚Ťa bolnavului de a se ├«mpotrivi oric─âror solicit─âri din exterior. ÔÇô Din fr. n├ęgativisme.
NEGATIV├ŹSM s. n. Atitudine de ignorare voit─â a elementelor pozitive pe care le prezint─â cineva sau ceva.
negativ├şsm s. n.
negativ├şsm s. n.
NEGATIV├ŹSM s.n. 1. Atitudine de ignorare voit─â a calit─â╚Ťilor cuiva sau a ceva. 2. Tulburare psihic─â manifestat─â prin tendin╚Ťa bolnavului de a se opune oric─ârei solicit─âri din exterior. [Cf. fr. n├ęgativisme].
NEGATIV├ŹSM s. n. 1. atitudine de negare, de refuz. 2. simptom psihic const├ónd ├«n a se ├«mpotrivi la orice solicitare din exterior. (< fr. n├ęgativisme)
NEGATIV├ŹSM n. 1) Atitudine de ignorare inten╚Ťionat─â a valorilor umane existente; nihilism. 2) med. Tendin╚Ť─â manifestat─â ├«n cazul unor boli psihice de a se opune nemotivat oric─âror ac╚Ťiuni din exterior. /<fr. n├ęgativisme

Negativism dex online | sinonim

Negativism definitie

Intrare: negativism
negativism substantiv neutru