Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru neeuclidian

NEEUCLIDIÁN, -Ă, neeuclidieni, -e, adj. (În sintagma) Geometrie neeuclidiană = ramură a geometriei în care se infirmă postulatul lui Euclid privitor la două drepte paralele tăiate de o secantă. [Pr.: -e-u-cli-di-a-] – Pref. ne- + euclidian (după fr. noneuclidien).
NEEUCLIDIÁNĂ adj. (În sintagma) Geometrie neeuclidiană = ramură a geometriei în care se infirmă postulatul lui Euclid privitor la două drepte paralele tăiate de o secantă. [Pr.: -e-u-cli-di-a-] – Ne- + euclidian (după fr. non-eu-clidienne).
neeuclidián (-e-u-cli-di-an) adj. m., pl. neeuclidiéni (-di-eni); f. neeuclidiánă, pl. neeuclidiéne
neeuclidián adj. m. (sil. -e-u-cli-di-an), pl. neeuclidiéni; f. sg. neeuclidiánă, pl. neeuclidiéne
NEEUCLIDIÁN, -Ă adj. Geometrie neeuclidiană = ramură a geometriei în care se infirmă postulatul lui Euclid referitor la două drepte paralele tăiate de o secantă. [Pron. ne-e-u-cli-di-an, pl. -ieni, -iene. / < ne- + euclidian, după fr. non-euclidien].
NEEUCLIDIÁN, -Ă adj. geometrie ~ă = geometrie în care se infirmă postulatul lui Euclid referitor la două drepte paralele tăiate de o secantă. (după fr. non-euclidien)
NEEUCLIDIÁN ~ă adj.: Geometrie ~ă ramură a geometriei care nu se bazează pe postulatele lui Euclid. [Sil. -e-u-cli-di-an] /ne- + euclidian

Neeuclidian dex online | sinonim

Neeuclidian definitie

Intrare: neeuclidian
neeuclidian adjectiv
  • silabisire: -e-u-cli-di-an