Dicționare ale limbii române

6 definiții pentru neconvențional

NECONVENȚIONÁL, -Ă, neconvenționali, -e, adj. 1. Care nu este convențional (1). 2. (Despre artă) Care nu se supune convențiilor, canoanelor; original. ♦ (Despre caracter, fire etc.) Plin de naturalețe, spontan. 3. (Despre surse de energie) Care nu a fost impus prin folosire îndelungată. [Pr.: -ți-o-] – Pref. ne- + convențional.
NECONVENȚIONÁL, -Ă, neconvenționali, -e, adj. 1. Care nu este convențional (1). 2. (Despre artă) Care nu se supune convențiilor, canoanelor; original. ♦ (Despre caracter, fire etc.) Plin de naturalețe, spontan. 3. (Despre surse de energie) Care nu a fost impus prin folosire îndelungată. [Pr.: -ți-o-] – Ne- + convențional.
*neconvenționál (-ți-o-) adj. m., pl. neconvenționáli; f. neconvenționálă, pl. neconvenționále
neconvenționál adj. m. convențional
NECONVENȚIONÁL, -Ă adj. 1. care nu este convențional. 2. (despre artă) nesupus convențiilor, canoanelor. ◊ (despre caracter, fire) plin de naturalețe, spontan. 3. (despre surse de energie) impus prin folosire îndelungată. (< ne- + convențional)
NECONVENȚIONAL ~ă (~i, ~e) (negativ de la convențional) 1) (despre artă) Care nu se supune canoanelor. 2) (despre surse de energie) Care nu a fost impus prin folosire îndelungată. [Sil. -ți-o-] /ne- + convențional

Neconvențional dex online | sinonim

Neconvențional definitie

Intrare: neconvențional
neconvențional adjectiv