Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

14 defini╚Ťii pentru necesitare

NECESIT├ü, pers. 3 necesit─â, vb. I. Tranz. A cere (├«n mod imperios), a reclama (ceva necesar), a pretinde, a impune. Problema necesit─â o analiz─â special─â. ÔÇô Din fr. n├ęcessiter.
NECESIT├ü, pers. 3 nec├ęsit─â, vb. I. Tranz. (Rar) A cere (├«n mod imperios), a reclama (ceva necesar), a pretinde, a impune. Problema necesit─â o analiz─â special─â. ÔÇô Din fr. n├ęcessiter.
NECESIT├ü, pers. 3 nec├ęsit─â, vb. I. Tranz. (Rar) A cere, a reclama (ceva necesar). Problema necesit─â o analiz─â special─â.
necesit├í (a ~) vb., ind. prez. 3 nec├ęsit─â
necesit├í vb., ind. prez. 3 sg. nec├ęsit─â
NECESIT├ü vb. v. constr├ónge, face, for╚Ťa, obliga, sili.
NECESIT├ü vb. 1. a cere, a comporta, a impune, a pretinde, a reclama, a solicita, (├«nv.) a nevoi. (Aceast─â ac╚Ťiune ~ multe eforturi.) 2. a cere, a implica, a presupune, a reclama. (Inteligen╚Ťa ~ reflec╚Ťie.)
NECESIT├ü vb. I. tr. A cere, a impune, a reclama ceva ca absolut necesar. [P.i. 3 -t─â. / < fr. n├ęcessiter, it. necessitare].
NECESIT├ü vb. tr. a impune, a reclama ca absolut necesar. (< fr. n├ęcessiter)
A NECESIT├ü pers. 3 nec├ęsit─â tranz. A face s─â fie necesar; a cere; a reclama; a pretinde; a comporta. /<fr. n├ęcessiter
necesità v. a face necesar.
* necesit├ęz v. tr. (mlat. nec├ęssito, -├íre). Fac necesar, cer, exig: bog─â╚Ťia necesiteaz─â multe grij─ş.
NECESITA vb. 1. a cere, a comporta, a impune, a pretinde, a reclama, a solicita, (├«nv.) a nevoi. (Aceast─â ac╚Ťiune ~ multe eforturi.) 2. a cere, a implica, a presupune, a reclama. (Inteligen╚Ťa ~ reflec╚Ťie.)
necesita vb. v. CONSTRÎNGE. FACE. FORȚA. OBLIGA. SILI.

Necesitare dex online | sinonim

Necesitare definitie

Intrare: necesita
necesita verb grupa I conjugarea I
Intrare: necesitat
necesitat participiu
necesitare infinitiv lung