Dicționare ale limbii române

13 definiții pentru nebulozitate

NEBULOZITÁTE, nebulozități, s. f. Gradul de acoperire cu nori a bolții cerești; starea cerului acoperit de nori. ♦ Fig. Lipsă de claritate (vizuală, în idei etc.); confuzie. – Din lat. nebulositas, fr. nébulosité.
NEBULOZITÁTE, nebulozități, s. f. Gradul de acoperire cu nori a bolții cerului; starea cerului acoperit de nori. ♦ Fig. Lipsă de claritate (vizuală, în idei etc.); confuzie. – Din lat. nebulositas, fr. nébulosité.
NEBULOZITÁTE, nebulozități, s. f. Întunecare ușoară a cerului, datorită norilor; p. ext. lipsă de claritate, obscuritate, confuzie.
nebulozitáte s. f., g.-d. art. nebulozitắții; pl. nebulozitắți
nebulozitáte s. f., g.-d. art. nebulozității; pl. nebulozități
NEBULOZITÁTE s. v. confuzie, imprecizie, neclaritate, nelămurire, neprecizie, obscuritate.
Nebulozitate ≠ claritate
NEBULOZITÁTE s.f. 1. Faptul de a fi nebulos; stare a cerului acoperit cu nori. ♦ Raportul (exprimat în zecimi) dintre suprafața ocupată de nori și suprafața totală vizibilă a bolții cerești; gradul de acoperire a cerului cu nori; înnourare ușoară. 2. (Fig.) Neclaritate, obscuritate, confuzie. [Cf. fr. nébulosité, lat. nebulositas].
NEBULOZITÁTE s. f. 1. faptul de a avea aspectul unei nebuloase; stare a cerului acoperit cu nori. 2. gradul de înnorare a cerului. 3. (fig.) lipsă de claritate, obscuritate, confuzie. (< fr. nébulosité, lat. nebulositas)
NEBULOZITÁTE ~ăți f. 1) Caracter nebulos. 2) Stare a cerului acoperit de nori; grad de înnorare. 3) fig. Lipsă de claritate; neclaritate. ~ în idei. /<lat. nebulositas, fr. nébulosité
nebulozitate f. substanță asemenea aburilor.
* nebulozitáte f. (lat. nebulósitas, -átis). Starea de a fi nebulos: nebulozitatea aeruluĭ. Negură, nour: o nebulozitate se vedea pe dealurĭ. Fig. Defectu de a fi nebulos, confuz.
nebulozitate s. v. CONFUZIE. IMPRECIZIE. NECLARITATE. NELĂMURIRE. NEPRECIZIE. OBSCURITATE.

Nebulozitate dex online | sinonim

Nebulozitate definitie

Intrare: nebulozitate
nebulozitate substantiv feminin