Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru neagresiune

NEAGRESIÚNE, neagresiuni, s. f. Principiu fundamental de drept internațional care condamnă folosirea forței în relațiile dintre state. ◊ Pact de neagresiune = convenție între state care se angajează reciproc să nu utilizeze agresiunea în relațiile dintre ele. [Pr.: ne-a-gre-si-u-] – Pref. ne- + agresiune (după fr. non-agression).
NEAGRESIÚNE, neagresiuni, s. f. Principiu fundamental de drept internațional care condamnă folosirea agresiunii în relațiile interstatale. ◊ Pact de neagresiune = pact prin care două sau mai multe state se obligă să nu întreprindă nici o acțiune armată între ele. [Pr.: ne-a-gre-si-u-ne] – Ne- + agresiune (după fr. non-agression).
NEAGRESIÚNE s. f. (Mai ales în expr.) Pact de neagresiune = pact prin care două sau mai multe state se obligă să renunțe la orice acțiune dușmănoasă (militară, economică etc.) între ele.
neagresiúne (ne-a-gre-si-u-) s. f., g.-d. art. neagresiúnii; pl. neagresiúni
neagresiúne s. f. (sil. ne-a-gre-si-u-), g.-d. art. neagresiúnii; pl. neagresiúni
NEAGRESIÚNE s.f. Lipsă de agresiune. ◊ Pact de neagresiune = pact prin care două sau mai multe state se obligă să nu întreprindă nici o acțiune dușmănoasă unul față de celălalt. [< ne- + agresiune, după fr. non-agression].
NEAGRESIÚNE s. f. principiu care condamnă recurgerea la agresiune în relațiile dintre state. (după fr. non-agression)
NEAGRESIÚNE f. Principiu fundamental al dreptului internațional, care condamnă recurgerea la agresiune în relațiile dintre state și cere respectarea independenței și suveranității naționale, a integrității teritoriale. Pact de ~. [Sil. ne-a-gre-si-u-] /ne- + agresiune

neagresiune definitie

neagresiune dex

Intrare: neagresiune
neagresiune substantiv feminin
  • silabisire: ne-a-gre-si-u-