Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru neab─âtut

NEAB─éT├ÜT, -─é, neab─âtu╚Ťi, -te, adj. 1. Care nu se abate din drumul pe care a apucat. 2. Care nu se abate de la un principiu, de la o norm─â; d├órz, consecvent, ferm, intransigent. [Pr.: ne-a-] ÔÇô Pref. ne- + ab─âtut.
NEAB─éT├ÜT, -─é, neab─âtu╚Ťi, -te, adj. 1. Care nu se abate din drumul pe care a apucat. 2. Care nu se abate de la un principiu, de la o norm─â; d├órz, consecvent, ferm, intransigent. [Pr.: ne-a-] ÔÇô Ne- + ab─âtut.
NEAB─éT├ÜT, -─é, neab─âtu╚Ťi, -te, adj. Care nu se abate de la un principiu, de la o norm─â; ferm, d├«rz, neclintit, consecvent. Era... neab─âtut din drumul cel drept, ├«n care ├«l c─âl─âuzea o neprih─ânit─â con╚Ötiin╚Ť─â. NEGRUZZI, S. I 244. ÔÇô Pronun╚Ťat: ne-a-.
neab─ât├║t (ne-a-) adj. m., pl. neab─ât├║╚Ťi; f. neab─ât├║t─â, pl. neab─ât├║te
neab─ât├║t adj. m. (sil. ne-a-), pl. neab─ât├║╚Ťi; f. sg. neab─ât├║t─â, pl. neab─ât├║te
NEABĂTÚT adj. 1. v. hotărât. 2. v. ferm.
NEAB─éT├ÜT ~t─â (~╚Ťi, ~te) (negativ de la ab─âtut) Care nu se abate de la linia de conduit─â; credincios concep╚Ťiilor sale; consecvent. [Sil. ne-a-] /ne- + ab─âtut
NEABĂTUT adj. 1. decis, dîrz, ferm, hotărît, inflexibil, intransigent, neclintit, nestrămutat, neșovăitor, statornic, (înv.) nepregetător. (Om ~; caracter ~.) 2. ferm, hotărît, neșovăielnic, neșovăitor, sigur. (Cu pași ~.)

Neab─âtut dex online | sinonim

Neab─âtut definitie

Intrare: neab─âtut
neab─âtut adjectiv
  • silabisire: ne-a-