Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru nandu

NANDÚ, nandu, s. m. (La pl.) Gen de păsări alergătoare, asemănătoare cu struțul, cu picioare lungi și cu aripi relativ mici, care trăiesc în America de Sud (Rhea); (și la sg.) pasăre care face parte din acest gen. [Acc. și: nándu] – Din fr. nandou.
NANDÚ s. m. invar. Gen de păsări alergătoare, asemănătoare cu struțul, cu picioare lungi și cu aripi relativ mici, care trăiește în America de Sud (Rhea); pasăre care face parte din acest gen. [Acc. și: nándu] – Din fr. nandou.
nandú / nándu s. m., art. nandúul / nándul; pl. nandú / nándu
nandú s. m. invar.
NÁNDU s.m. invar. Pasăre mare din ordinul picioroangelor, asemănătoare cu struțul, care trăiește în America de Sud; struț american. [Acc. și nandú. / < fr. nandou].
NANDÚ s. n. inv. pasăre alergătoare din America de Sud, asemănătoare cu struțul. (< fr. nandou)
NANDÚ m. invar. Pasăre exotică de talie mare, asemănătoare cu struțul, răspândită în câmpiile sud-americane. /<fr. nandou
* nandú m. (sp. ñandú, cuv. american indigen). Un fel de struț din America de Sud înalt pînă la 1m 65.
NANDU (< fr. {i}) s. m. Gen de păsări alergătoare (nezburătoare), din grupul ratitelor, asemănătoare cu struțul african și australian, înalte de c. 150 cm, cu picioare lungi cu trei degete și aripi relativ mici, care trăiesc în America de Sud; masculii poligami clocesc ouăle mai multor și îngrijesc puii (Rhea americano).

nandu definitie

nandu dex

Intrare: nandu (' -)
nandu ' - substantiv masculin invariabil
Intrare: nandu (- ')
nandu - '