muzeografie definitie

8 definiții pentru muzeografie

MUZEOGRAFÍE s. f. Disciplină care se ocupă cu clasarea, inventarierea și descrierea obiectelor din patrimoniu, realizarea concretă a muzeelor, valorificarea colecțiilor unui muzeu. [Pr.: -ze-o-] – Din fr. muséographie, germ. Museographie.
MUZEOGRAFÍE s. f. Disciplină care se ocupă cu istoria, clasarea, conservarea, prezentarea și popularizarea obiectelor dintr-un muzeu. [Pr.: -ze-o-] – Din fr. muséographie, germ. Museographie.
muzeografíe (-ze-o-gra-) s. f., art. muzeografía, g.-d. muzeografíi, art. muzeografíei
muzeografíe s. f. (sil. -ze-o-gra-), art. muzeografía, g.-d. muzeografíi, art. muzeografíei
MUZEOGRAFÍE s.f. Disciplină care se ocupă cu descrierea și cu istoria muzeelor, cu metodica clasării, conservării și prezentării obiectelor dintr-un muzeu. ♦ Studiu asupra colecțiilor din muzee. [Pron. -ze-o-, gen. -iei. / < fr. muséographie, germ. Museographie].
MUZEOGRAFÍE s. f. disciplină care se ocupă cu descrierea și cu istoria muzeelor, cu metodica clasării, conservării și prezentării obiectelor dintr-un muzeu. (< fr. muséographie, germ. Museographie)
MUZEOGRAFÍE f. Știință care se ocupă cu studiul istoriei și descrierii muzeelor, de metodica clasării, conservării și prezentării obiectelor de muzeu, de formare a colecțiilor de muzeu. [Sil. -ze-o-] /<fr. muséographie, germ. Museographie
MUZEO- „muzeu, muzeal”. ◊ gr. mouseion „templu al muzelor” > fr. muséo-, germ. id., it. id., engl. id. > rom. muzeo-. □ ~grafie (v. -grafie), s. f., disciplină care se ocupă cu descrierea, organizarea și istoria muzeelor; ~logie (v. -logie1), s. f., disciplină care se ocupă cu studiul organizării muzeelor, al păstrării și prezentării exponatelor dintr-un muzeu; sin. muzeistică.

muzeografie dex

Intrare: muzeografie
muzeografie substantiv feminin
  • silabisire: -ze-o-gra-