Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru mureșeancă

MUREȘEÁN, -Ă, mureșeni, -e, s. m. adj. (Bărbat) originar sau locuitor din regiunea Mureșului. – Mureș (n. pr.) + suf. -ean.
MUREȘEÁNCĂ, mureșence, s. f. 1. Femeie originară sau locuitoare din regiunea Mureșului. 2. (Art.) Numele unui dans popular; melodie după care se execută acest dans. – Mureșean + suf. -că.
MUREȘEÁN, -Ă, mureșeni, -e, s. m. și f. Persoană care locuiește în regiunea Mureșului sau este originară din această regiune. – Mureș (n. pr.) + suf. -ean.
MUREȘEÁNCĂ, mureșence, s. f. 1. Femeie care locuiește în regiunea Mureșului sau este originară din această regiune. 2. (Art.) Numele unui dans popular; melodie după care se execută acest dans. – Mureșean + suf. -că.
!mureșeán adj. m., s. m., pl. mureșéni; adj. f. mureșeánă, pl. mureșéne
mureșeáncă s. f., g.-d. art. mureșéncei; pl. mureșénce
mureșeán s. m., adj. m., pl. mureșéni; f. sg. mureșeánă, g.-d. art. mureșénei, pl. mureșéne
mureșeáncă s. f., g.-d. art. mureșéncei; pl. mureșénce
MUREȘÁNCĂ ~énce f. 1) Femeie care face parte din populația de bază a județului Mureș sau este originară din județul Mureș. 2) Femeie din județul Mureș. /mureșean + suf. ~ancă
MUREȘEÁN ~éni m. Persoană care face parte din populația de bază a județului Mureșului sau este originară din județul Mureș. /Mureș n. pr. + suf. ~ean
mureșeán, mureșéni, s.m. (reg.) 1. locuitor din zona Mureșului. 2. plutaș. 3. (s.n.) vânt care bate dinspre Mureș.
mureșeanca f. hora Tuțuienilor.

Mureșeancă dex online | sinonim

Mureșeancă definitie

Intrare: mureșeană
mureșeancă substantiv feminin admite vocativul
mureșancă substantiv feminin admite vocativul