Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru mural

MUR├üL, -─é, murali, -e, adj. Aflat pe un zid; destinat s─â stea pe un perete. ÔŚŐ Pictur─â mural─â = pictur─â care, datorit─â tehnicii folosite (fresc─â, tempera etc.) ader─â perfect la zidul pe care este executat─â. Hart─â mural─â = hart─â mare de at├órnat pe perete. ÔÇô Din fr. mural, lat. muralis.
MUR├üL, -─é, murali, -e, adj. Aflat pe un zid; destinat s─â stea pe un perete. ÔŚŐ Pictur─â mural─â = pictur─â care, datorit─â tehnicii folosite, ader─â perfect la zidul pe care este executat─â. Hart─â mural─â = hart─â mare de at├órnat pe perete. ÔÇô Din fr. mural, lat. muralis.
MURÁL, -Ă, murali, -e, adj. Aflat pe un zid, executat pe un zid; care se atîmă pe perete. Portret mural al lui Neagoie Basarab. ODOBESCU, S. I 391. Pictură murală = pictură făcută pe zid. Hartă murală = hartă mare de atîrnat pe perete.
murál adj. m., pl. muráli; f. murálă, pl. murále
murál adj. m., pl. muráli; f. sg. murálă, pl. murále
MUR├üL, -─é adj. Destinat s─â stea pe un perete. ÔŚŐ Pictur─â mural─â = pictur─â pe zid; hart─â mural─â = hart─â de at├órnat pe perete. [Cf. fr. mural, lat. muralis < murus ÔÇô zid].
MUR├üL, -─é adj. 1. aplicat, fixat pe un perete. ÔÖŽ pictur─â ~─â = pictur─â executat─â pe zid. 2. (despre plante) care cre╚Öte pe ziduri. (< fr. mural, lat. muralis)
MURÁL ~ă (~i, ~e) 1) Care este aplicat pe un perete (sau pe un zid) ca ornament. Pictură ~ă. 2) Care se fixează pe perete; de perete. Hartă ~ă. Gazetă ~ă. /<fr. mural, lat. muralis
mural a. privitor la zid; hartă murală, hartă mare de atârnat pe un perete.
*mur├íl, -─â adj. (lat. muralis, d. murus, zid). Relativ la zid. Plant─â mural─â, plant─â ruderal─â, care cre╚Öte pe zidur─ş ╚Öi ruine. Hart─â mural─â, de at├«rnat pe p─ârete. Pictur─â mural─â, f─âcut─â pe un zid. Coron─â mural─â, la Roman─ş, coron─â ├«n form─â de zidur─ş oferit─â celu─ş ce se suise ├«nt├«─ş pe zidurile une─ş cet─â╚Ť─ş asediate.

Mural dex online | sinonim

Mural definitie

Intrare: mural
mural adjectiv