Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru mulinet─â

MULINÉT s. n. v. mulinetă.
MULIN├ëT─é, mulinete, s. f. 1. Dispozitiv folosit ├«n special ├«n pescuitul sportiv cu lanseta, fixat pe vergile de pescuit ╚Öi constituit dintr-o bobin─â cu manivel─â, care serve╚Öte la ├«nf─â╚Öurarea firului, ╚Öi dintr-un mecanism de fr├ónare. 2. Mic─â elice folosit─â la fr├ónele aerodinamice de ├«ncercare. 3. Elice mic─â montat─â ├«n partea anterioar─â a unei elice propulsoare de avion pentru reglarea automat─â a pasului acesteia. ÔÇô Din fr. moulinet.
MULINÉT s. n. v. mulinetă.
MULIN├ëT─é, mulinete, s. f. 1. Dispozitiv folosit ├«n pescuitul sportiv cu lanseta, fixat pe vergile de pescuit ╚Öi constituit dintr-o bobin─â cu manivel─â, care serve╚Öte la ├«nf─â╚Öurarea firului, ╚Öi dintr-un mecanism de fr├ónare. 2. Mic─â elice folosit─â la fr├ónele aerodinamice de ├«ncercare. 3. Elice mic─â montat─â ├«n partea anterioar─â a unei elice propulsoare de avion pentru reglarea automat─â a pasului acesteia. ÔÇô Din fr. moulinet.
mulin├ęt─â s. f., g.-d. art. mulin├ętei; pl. mulin├ęte
mulin├ęt─â s. f., pl. mulin├ęte
MULIN├ëT─é s. (rar) mori╚Öc─â. (~ la undi╚Ť─â.)
MULINÉT s.n. v. mulinetă.
MULIN├ëT─é s.f. 1. Dispozitiv format dintr-un mic tambur pe care se ├«nf─â╚Öoar─â firul undi╚Ťei. 2. Mic─â elice auxiliar─â montat─â ├«n partea anterioar─â a elicei propulsoare a unui avion, servind la reglarea automat─â a pasului acesteia. ÔÖŽ Mic─â elice folosit─â la fr├ónele aerodinamice de ├«ncercare. 3. Barier─â rotativ─â la trecerile pietonilor. 4. V. muline. [Var. mulinet s.n. / < fr. moulinet].
MULIN├ëT─é s. f. 1. dispozitiv format dintr-un tambur pe care se ├«nf─â╚Öoar─â firul undi╚Ťei. 2. elice folosit─â la fr├ónele aerodinamice de ├«ncercare. 3. mic─â elice auxiliar─â montat─â ├«n partea anterioar─â a elicei propulsoare a unui avion, la reglarea automat─â a pasului acesteia. 4. barier─â rotativ─â la trecerile pietonilor. (< fr. moulinet)
MULINET─é s. (rar) mori╚Öc─â. (~ la undi╚Ť─â.)
MULINET─é elice mic─â utilizat─â la fr├ónele aerodinamice sau pentru ac╚Ťionarea unui generator electric care alimenteaz─â instala╚Ťia de bord.

Mulinet─â dex online | sinonim

Mulinet─â definitie

Intrare: mulinet─â
mulinet
mulinet─â substantiv feminin