Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru muflon

MUFL├ôN, mufloni, s. m. (La pl.) Gen de mamifere care cuprinde reprezentan╚Ťi ai ovinelor s─âlbatice, cu coarne groase, ├«n spiral─â (Ovis); (╚Öi la sg.) animal care face parte din acest gen. ÔÇô Din fr. mouflon.
MUFL├ôN, mufloni, s. m. Gen de mamifere care cuprinde reprezentan╚Ťi ai ovinelor s─âlbatice, cu coarne groase, ├«n spiral─â (Ovis); animal care face parte din acest gen. ÔÇô Din fr. mouflon.
MUFL├ôN, mufloni, s. m. Oaie s─âlbatic─â, cu picioarele lungi ╚Öi sub╚Ťiri ╚Öi cu coarnele r─âsucite, originar─â din Corsica, tr─âind ╚Öi la noi ├«n parcuri de v├«n─âtoare (Ovis musimon).
mufl├│n (mu-flon) s. m., pl. mufl├│ni
mufl├│n s. m. (sil. -flon), pl. mufl├│ni
MUFLÓN s.m. Specie de oaie sălbatică cu coarnele foarte răsucite, originară din Corsica. [< fr. mouflon < cuv. sard].
MUFL├ôN s. m. oaie s─âlbatic─â cu coarnele r─âsucite, ├«n mun╚Ťii din Europa mediteranean─â, America de Nord ╚Öi Asia Mic─â. (< fr. mouflon, it. muflone)
MUFLÓN ~i m. Mamifer rumegător de talie mică, de culoare brună-roșcată, cu coarne groase și răsucite (la masculi). /<fr. mouflon
MUFLÓN (< fr., it.) s. m. Denumire generică a ovinelor sălbatice, cu talia de c. 70 cm, culoare brun-roșcată și coarne groase în spirală (Ovis). Cele mai apropiate de oile domestice sunt: m. european (O. musimon) răspândit în insulele M. Mediterană și m. asiatic (O. orientalis) din partea sudică a Asiei Mici. M. este considerat strămoșul raselor de oi cu coadă scurtă din nordul Europei. În România există câteva exemplare în Parcul de vânătoare Scroviștea.

Muflon dex online | sinonim

Muflon definitie

Intrare: muflon
muflon substantiv masculin
  • silabisire: -flon