Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru muflon

MUFLÓN, mufloni, s. m. (La pl.) Gen de mamifere care cuprinde reprezentanți ai ovinelor sălbatice, cu coarne groase, în spirală (Ovis); (și la sg.) animal care face parte din acest gen. – Din fr. mouflon.
MUFLÓN, mufloni, s. m. Gen de mamifere care cuprinde reprezentanți ai ovinelor sălbatice, cu coarne groase, în spirală (Ovis); animal care face parte din acest gen. – Din fr. mouflon.
MUFLÓN, mufloni, s. m. Oaie sălbatică, cu picioarele lungi și subțiri și cu coarnele răsucite, originară din Corsica, trăind și la noi în parcuri de vînătoare (Ovis musimon).
muflón (mu-flon) s. m., pl. muflóni
muflón s. m. (sil. -flon), pl. muflóni
MUFLÓN s.m. Specie de oaie sălbatică cu coarnele foarte răsucite, originară din Corsica. [< fr. mouflon < cuv. sard].
MUFLÓN s. m. oaie sălbatică cu coarnele răsucite, în munții din Europa mediteraneană, America de Nord și Asia Mică. (< fr. mouflon, it. muflone)
MUFLÓN ~i m. Mamifer rumegător de talie mică, de culoare brună-roșcată, cu coarne groase și răsucite (la masculi). /<fr. mouflon
MUFLÓN (< fr., it.) s. m. Denumire generică a ovinelor sălbatice, cu talia de c. 70 cm, culoare brun-roșcată și coarne groase în spirală (Ovis). Cele mai apropiate de oile domestice sunt: m. european (O. musimon) răspândit în insulele M. Mediterană și m. asiatic (O. orientalis) din partea sudică a Asiei Mici. M. este considerat strămoșul raselor de oi cu coadă scurtă din nordul Europei. În România există câteva exemplare în Parcul de vânătoare Scroviștea.

muflon definitie

muflon dex

Intrare: muflon
muflon substantiv masculin
  • silabisire: -flon