Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru motorin─â

MOTOR├ŹN─é, motorine, s. f. Amestec lichid de hidrocarburi ob╚Ťinut prin distilarea ╚Ťi╚Ťeiului sau a unor produse sintetice, folosit drept combustibil la motoarele cu autoaprindere sau ca materie prim─â ├«n industria chimic─â. ÔÇô Din germ. Motorin.
MOTOR├ŹN─é, motorine, s. f. Lichid v├óscos ob╚Ťinut prin distilarea petrolului, a gudroanelor c─ârbunilor de p─âm├ónt sau a unor produse sintetice, folosit drept combustibil la anumite motoare sau ca materie prim─â ├«n industria chimic─â. ÔÇô Din germ. Motorin.
MOTOR├ŹN─é s. f. Lichid v├«scos ob╚Ťinut prin distilarea petrolului, a gudroanelor c─ârbunilor de p─âm├«nt sau a unor produse sintetice, folosit drept combustibil la anumite motoare. Tractoarele... se dep─ârtau ├«ncet ├«n norul lor de praf, cu miros cald de motorin─â ars─â. DUMITRIU, V. L. 111. C├«teva umbre se mi╚Öcau pe l├«ng─â depozitul de motorin─â. MIHALE, O. 14.
!motor├şn─â s. f., g.-d. art. motor├şnei; pl. motor├şne
motor├şn─â s. f., g.-d. art. motor├şnei
MOTOR├ŹN─é s. v. rom, vin.
MOTOR├ŹN─é s.f. Lichid v├óscos care se extrage prin distilare din ╚Ťi╚Ťei sau din unele produse sintetice ╚Öi este folosit drept combustibil la unele motoare. [Nume comercial].
MOTOR├ŹN─é s. f. combustibil lichid ob╚Ťinut la distilarea primar─â a ╚Ťi╚Ťeiului sau a unor produse sintetice. (< germ. Motorin)
MOTOR├ŹN─é ~e f. Produs ob╚Ťinut prin distilarea petrolului, folosit drept combustibil sau la fabricarea unor unsori consistente. /<germ. Motorin
motorină f. derivat din petrol pentru punerea în mișcare a mașinelor.
motorin─â s. v. ROM. VIN.
MOTOR├ŹN─é (< germ.) s. f. Produs lichid constituit dintr-un amestec de hidrocarburi C15-C21, cu p. f. 300-370┬░C, ob╚Ťinut prin distilarea ╚Ťi╚Ťeiului sau a unor produse sintetice. Se folose╚Öte drept combustibil ├«n motoarele cu autoaprindere, ca materie prim─â pentru cracarea catalitic─â etc.
motorin─â s. f. sg. rom.

Motorin─â dex online | sinonim

Motorin─â definitie

Intrare: motorin─â
motorin─â substantiv feminin