Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru motopropulsor

MOTOPROPULS├ôR, motopropulsoare, s. n. Agregat al avioanelor sau al elicopterelor compus dintr-un motor cu ardere intern─â sau o turbin─â cu gaz, cuplat cu o elice propulsatoare sau portant─â. ÔÇô Din fr. motopropulseur.
MOTOPROPULS├ôR, motopropulsoare, s. n. Agregat compus dintr-un motor cu ardere intern─â sau o turbin─â cu gaz, cuplat cu o elice propulsat─â sau portant─â. ÔÇô Din fr. motopropulseur.
motopropulsór (-to-pro-) s. n., pl. motopropulsoáre
motopropulsór s. n. (sil. -pro-), pl. motopropulsoáre
MOTOPROPULS├ôR s.n. Agregat asem─ân─âtor unui turbopropulsor, care, ├«n loc de turbin─â, este prev─âzut cu unu sau dou─â motoare cu ardere intern─â. // adj. Grup motopropulsor =ansamblu alc─âtuit dintr-un motor cu ardere intern─â ╚Öi cel pu╚Ťin o elice, cuplat─â cu acesta. [< fr. motopropulseur].
MOTOPROPULS├ôR s. n. agregat asem─ân─âtor unui turbopropulsor, care, ├«n loc de turbin─â, este prev─âzut cu un motor cu ardere intern─â ╚Öi cel pu╚Ťin o elice, cuplat─â cu acesta. (< fr. motopropulseur)
GRUP MOTOPROPULSOR ansamblu format dintr-un motor cu ardere intern─â ╚Öi cel pu╚Ťin cu o elice cuplat─â cu acesta.
MOTOPROPULSOR agregat asemănător turbopropulsorului (v.) care în loc de turbină are unul sau două motoare cu ardere internă.

Motopropulsor dex online | sinonim

Motopropulsor definitie

Intrare: motopropulsor
motopropulsor substantiv neutru
  • silabisire: -pro-