Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru motocros

MOTOCRÓS, motocrosuri, s. n. Cursă de motociclism care se desfășoară pe teren accidentat și în care plecările se dau de obicei în grup, pe clase, după capacitatea cilindrică a motocicletei. ◊ Motocros nautic = cursă care se desfășoară pe apă, cu ambarcațiuni speciale, pe trasee în circuit sau în linie dreaptă; motonautică. – Din fr. moto-cross.
MOTOCRÓS, motocrosuri, s. n. Cursă de motociclism care se desfășoară pe teren accidentat și în care plecările se dau de obicei în grup, pe clase, după capacitatea cilindrică a motocicletei. ◊ Motocros nautic = cursă care se desfășoară pe apă, cu ambarcații speciale, pe trasee în circuit sau în linie dreaptă; motonautică. – Din fr. moto-cross.
motocrós (-to-cros) s. n., pl. motocrósuri
motocrós s. n. (sil. -cros), pl. motocrósuri
MOTOCROS NAÚTIC s. (SPORT) motonautică.
MOTOCRÓS s.n. (Sport) Concurs de motociclete care se desfășoară pe un teren variat. [Pl. -suri. / < fr. motocross].
MOTOCRÓS s. n. concurs de motociclism în circuit, pe un teren foarte accidentat. ♦ ~ nautic = cursă pe apă cu ambarcații mici cu motor, în circuit sau în linie dreaptă; motonautică. (< fr. motocross)
MOTOCRÓS ~uri n. Competiție sportivă între motocicliști, care se desfășoară pe un teren accidentat. /<fr. motocross
motocrós s. n. (sport) Cursă de motociclism pe teren accidentat ◊ „Comisia de specialitate din cadrul CEFS București va organiza în acest an raliuri, motocrosuri, concursuri de viteză, îndemânare și regularitate, excursii-raliu etc.” R.l. 7 IV 74 p. 5 (din engl., fr. moto-cross; DMC 1959, BD 1966; FC I 141, L. Seche în LR 2/75 p. 177; D.Tr.; DEX, DN3)

Motocros dex online | sinonim

Motocros definitie

Intrare: motocros
motocros substantiv neutru
  • silabisire: -cros