Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru motocros

MOTOCR├ôS, motocrosuri, s. n. Curs─â de motociclism care se desf─â╚Öoar─â pe teren accidentat ╚Öi ├«n care plec─ârile se dau de obicei ├«n grup, pe clase, dup─â capacitatea cilindric─â a motocicletei. ÔŚŐ Motocros nautic = curs─â care se desf─â╚Öoar─â pe ap─â, cu ambarca╚Ťiuni speciale, pe trasee ├«n circuit sau ├«n linie dreapt─â; motonautic─â. ÔÇô Din fr. moto-cross.
MOTOCR├ôS, motocrosuri, s. n. Curs─â de motociclism care se desf─â╚Öoar─â pe teren accidentat ╚Öi ├«n care plec─ârile se dau de obicei ├«n grup, pe clase, dup─â capacitatea cilindric─â a motocicletei. ÔŚŐ Motocros nautic = curs─â care se desf─â╚Öoar─â pe ap─â, cu ambarca╚Ťii speciale, pe trasee ├«n circuit sau ├«n linie dreapt─â; motonautic─â. ÔÇô Din fr. moto-cross.
motocr├│s (-to-cros) s. n., pl. motocr├│suri
motocr├│s s. n. (sil. -cros), pl. motocr├│suri
MOTOCROS NAÚTIC s. (SPORT) motonautică.
MOTOCRÓS s.n. (Sport) Concurs de motociclete care se desfășoară pe un teren variat. [Pl. -suri. / < fr. motocross].
MOTOCR├ôS s. n. concurs de motociclism ├«n circuit, pe un teren foarte accidentat. ÔÖŽ ~ nautic = curs─â pe ap─â cu ambarca╚Ťii mici cu motor, ├«n circuit sau ├«n linie dreapt─â; motonautic─â. (< fr. motocross)
MOTOCR├ôS ~uri n. Competi╚Ťie sportiv─â ├«ntre motocicli╚Öti, care se desf─â╚Öoar─â pe un teren accidentat. /<fr. motocross
motocr├│s s. n. (sport) Curs─â de motociclism pe teren accidentat ÔŚŐ ÔÇ×Comisia de specialitate din cadrul CEFS Bucure╚Öti va organiza ├«n acest an raliuri, motocrosuri, concursuri de vitez─â, ├«ndem├ónare ╚Öi regularitate, excursii-raliu etc.ÔÇŁ R.l. 7 IV 74 p. 5 (din engl., fr. moto-cross; DMC 1959, BD 1966; FC I 141, L. Seche ├«n LR 2/75 p. 177; D.Tr.; DEX, DN3)

Motocros dex online | sinonim

Motocros definitie

Intrare: motocros
motocros substantiv neutru
  • silabisire: -cros