Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru moscat

MOSCÁT, -Ă, moscați, -te, adj. (Rar) Cu miros de mosc; parfumat cu mosc. ◊ Bou moscat = mamifer răspândit în Groenlanda și în regiunile arctice ale Americii, intermediar între oi și vitele cornute, asemănător cu boul, cu corpul acoperit cu păr des și lung, a cărui carne miroase a mosc (2) (Ovibos moschatus). – Mosc + suf. -at.
MOSCÁT, -Ă, moscați, -te, adj. Cu miros de mosc; parfumat cu mosc. ◊ Bou moscat = mamifer răspândit în Groenlanda și în regiunile arctice ale Americii, intermediar între oi și vitele cornute, asemănător cu boul, cu corpul acoperit cu păr des și lung, a cărui carne miroase a mosc (2) (Ovibos moschatus). – Mosc + suf. -at.
MOSCÁT, -Ă, moscați, -te, adj. Frecat cu mosc; cu miros de mosc. Bou moscat = mamifer răspîndit în Groenlanda și în regiunile arctice ale Americii, asemănător cu boul, mai mic decît acesta, cu coarnele scurte întoarse în jos și a cărui carne miroase a mosc (Ovibos moschatus ).
moscát (rar) adj. m., pl. moscáți; f. moscátă, pl. moscáte
moscát adj. m., pl. moscáți; f. sg. moscátă, pl. moscáte
MOSCÁT, -Ă adj. cu miros de mosc. ♦ bou ~ = mamifer nordic care întrunește caracteristicile berbecului și cele ale boului: coarne scurte și lăsate în jos, părul lung și des, copita lată și a cărui carne miroase a mosc. (< lat. /bos/ moschatus)
moscát, -ă adj. (ngr. moshátos. V. mușcat). Care miroase a mosc, a tămîĭe, a busuĭoc saŭ a ceva apropiat de aceste mirosurĭ: poamă moscată.
MOSCÁT, -Ă (< mosc) adj. Cu miros de mosc. ◊ Bou m. = gen de mamifer nordic, intermediar ca aspect între oi și vitele cornute, cu corpul lung de c. 2,5 m și înalt de 1,5 m, acoperit cu păr des, cu fire lungi până la 70 cm (Ovibos). Trăiește în regiunile arctice ale Americii de Nord și în Groelanda.

Moscat dex online | sinonim

Moscat definitie

Intrare: moscat
moscat adjectiv