Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru moscat

MOSCÁT, -Ă, moscați, -te, adj. (Rar) Cu miros de mosc; parfumat cu mosc. ◊ Bou moscat = mamifer răspândit în Groenlanda și în regiunile arctice ale Americii, intermediar între oi și vitele cornute, asemănător cu boul, cu corpul acoperit cu păr des și lung, a cărui carne miroase a mosc (2) (Ovibos moschatus). – Mosc + suf. -at.
MOSCÁT, -Ă, moscați, -te, adj. Cu miros de mosc; parfumat cu mosc. ◊ Bou moscat = mamifer răspândit în Groenlanda și în regiunile arctice ale Americii, intermediar între oi și vitele cornute, asemănător cu boul, cu corpul acoperit cu păr des și lung, a cărui carne miroase a mosc (2) (Ovibos moschatus). – Mosc + suf. -at.
MOSCÁT, -Ă, moscați, -te, adj. Frecat cu mosc; cu miros de mosc. Bou moscat = mamifer răspîndit în Groenlanda și în regiunile arctice ale Americii, asemănător cu boul, mai mic decît acesta, cu coarnele scurte întoarse în jos și a cărui carne miroase a mosc (Ovibos moschatus ).
moscát (rar) adj. m., pl. moscáți; f. moscátă, pl. moscáte
moscát adj. m., pl. moscáți; f. sg. moscátă, pl. moscáte
MOSCÁT, -Ă adj. cu miros de mosc. ♦ bou ~ = mamifer nordic care întrunește caracteristicile berbecului și cele ale boului: coarne scurte și lăsate în jos, părul lung și des, copita lată și a cărui carne miroase a mosc. (< lat. /bos/ moschatus)
moscát, -ă adj. (ngr. moshátos. V. mușcat). Care miroase a mosc, a tămîĭe, a busuĭoc saŭ a ceva apropiat de aceste mirosurĭ: poamă moscată.
MOSCÁT, -Ă (< mosc) adj. Cu miros de mosc. ◊ Bou m. = gen de mamifer nordic, intermediar ca aspect între oi și vitele cornute, cu corpul lung de c. 2,5 m și înalt de 1,5 m, acoperit cu păr des, cu fire lungi până la 70 cm (Ovibos). Trăiește în regiunile arctice ale Americii de Nord și în Groelanda.

moscat definitie

moscat dex

Intrare: moscat
moscat adjectiv