Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru morbiditate

MORBIDITÁTE s. f. 1. Faptul de a fi bolnav. 2. Caracterul a ceea ce este morbid; predispoziție la îmbolnăvire. 3. Raportul dintre numărul bolnavilor și întreaga populație dintr-un loc dat într-o anumită perioadă de timp. – Din fr. morbidité.
MORBIDITÁTE s. f. 1. Faptul de a fi bolnav. 2. Caracterul a ceea ce este morbid; predispoziție spre îmbolnăvire. 3. Raportul dintre numărul bolnavilor și întreaga populație dintr-un loc dat într-o anumită perioadă de timp. – Din fr. morbidité.
MORBIDITÁTE s. f. Faptul de a fi morbid; predispoziție, înclinare spre îmbolnăvire.
morbiditáte s. f., g.-d. art. morbiditắții
morbiditáte s. f., g.-d. art. morbidității
MORBIDITÁTE s. (înv.) morbitate.
MORBIDITÁTE s.f. Caracterul a ceea ce este morbid; predispoziție la boli. ♦ Proporție a îmbolnăvirilor în cadrul unei populații la un moment dat sau într-o anumită perioadă. [Cf. fr. morbidité].
MORBIDITÁTE s. f. 1. caracter morbid. ◊ predispoziție la boli. 2. faptul de a fi bolnav. 3. proporție a îmbolnăvirilor în cadrul unei populații, într-o anumită perioadă. (< fr. morbidité)
MORBIDITÁTE f. 1) Caracter morbid; stare patologică. 2) Ansamblu de cauze care pot provoca un morb. 3) Număr care indică raportul dintre persoanele bolnave și cele sănătoase de pe un teritoriu dat într-o perioadă de timp. [G.-D. morbidității] /<fr. morbidité
*morbiditáte f. (d. morbid). Caracteru de a fi morbid.
MORBIDITATE s. (înv.) morbitate.

morbiditate definitie

morbiditate dex

Intrare: morbiditate
morbiditate substantiv feminin