Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru mongolism

MONGOLÍSM s. n. Boală congenitală cauzată de prezența unui cromozom suplimentar și care se caracterizează prin debilitate mintală și printr-un facies de tip mongoloid (2). – Din fr. mongolisme.
MONGOLÍSM s. n. Boală congenitală care se datorește prezenței unui cromozom suplimentar și care se caracterizează prin debilitate mintală și printr-un facies de tip mongoloid (2). – Din fr. mongolisme.
mongolísm s. n.
mongolísm s. n.
MONGOLÍSM s.n. (Med.) Afecțiune congenitală cu defecte în dezvoltarea fizică și psihică (idioție) și facies caracteristic. [< fr. mongolisme].
MONGOLÍSM s. n. afecțiune congenitală caracterizată prin deficiențe în dezvoltarea fizică și psihică și facies specific. (< fr. mongolisme)
MONGOLÍSM (< fr.) s. n. Boală congenitală caracterizată prin deficiență intelectuală cauzată de prezența unui cromozom supranumerar. Riscul apariției este legat de vârsta mamei și sporește mult după 45 de ani. bolnavii prezintă facies asiatic, talie mică, malformații cardiace etc. A fost descrisă, în 1866, de medicul englez J.H. Down. Sin. sindromul Down.

mongolism definitie

mongolism dex

Intrare: mongolism
mongolism substantiv neutru