Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru moletier─â

MOLETI├ëR─é, moletiere, s. f. (Ast─âzi rar) Obiect de ├«mbr─âc─âminte militar─â format dintr-o f├ó╚Öie de stof─â, cu care se ├«nf─â╚Öoar─â pulpa piciorului, peste pantalon, de la glezn─â p├ón─â sub genunchi. [Pr.: -ti-e-] ÔÇô Din fr. molleti├Ęre.
MOLETI├ëR─é, moletiere, s. f. Obiect de ├«mbr─âc─âminte militar─â format dintr-o f├ó╚Öie de stof─â, cu care se ├«nf─â╚Öoar─â pulpa piciorului, peste pantalon, de la glezn─â p├ón─â sub genunchi. [Pr.: -ti-e-] ÔÇô Din fr. molleti├Ęre.
MOLETI├ëR─é, moletiere, s. f. Obiect de ├«mbr─âc─âminte format dintr-o f├«╚Öie lung─â ╚Öi lat─â de stof─â, cu care se ├«nf─â╚Öoar─â pulpa piciorului, pe deasupra pantalonului, de la ├«nc─âl╚Ť─âminte p├«n─â la genunchi, folosit mai ales de solda╚Ťi, ├«n trecut. Moletierele le str├«ngeau gleznele ca ni╚Öte c─âtu╚Öe. CAMILAR, N. I 7.
moleti├ęr─â (-ti-e-) s. f., g.-d. art. moleti├ęrei; pl. moleti├ęre
moleti├ęr─â s. f. (sil. -ti-e-), g.-d. art. moleti├ęrei; pl. moleti├ęre
MOLETI├ëR─é s.f. F├ó╚Öie de stof─â cu care se ├«nf─â╚Öoar─â pulpa piciorului pe deasupra pantalonului. [Pron. -ti-e-. / < fr. molleti├Ęre].
MOLETI├ëR─é s. f. f├ó╚Öie de stof─â cu care se ├«nf─â╚Öoar─â pulpa piciorului pe deasupra pantalonului. (< fr. molleti├Ęre)
MOLETI├ëR─é ~e f. mai ales la pl. Fiecare dintre cele dou─â f├ó╚Öii lungi de stof─â cu care se ├«nf─â╚Öura pulpa piciorului, peste pantaloni (├«ntrebuin╚Ťat─â c├óndva, mai ales, ├«n vechea uniform─â militar─â). [Sil. -ti-e-] /<fr. molletiere

Moletier─â dex online | sinonim

Moletier─â definitie

Intrare: moletier─â
moletier─â substantiv feminin
  • silabisire: -ti-e-