Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru moletieră

MOLETIÉRĂ, moletiere, s. f. (Astăzi rar) Obiect de îmbrăcăminte militară format dintr-o fâșie de stofă, cu care se înfășoară pulpa piciorului, peste pantalon, de la gleznă până sub genunchi. [Pr.: -ti-e-] – Din fr. molletière.
MOLETIÉRĂ, moletiere, s. f. Obiect de îmbrăcăminte militară format dintr-o fâșie de stofă, cu care se înfășoară pulpa piciorului, peste pantalon, de la gleznă până sub genunchi. [Pr.: -ti-e-] – Din fr. molletière.
MOLETIÉRĂ, moletiere, s. f. Obiect de îmbrăcăminte format dintr-o fîșie lungă și lată de stofă, cu care se înfășoară pulpa piciorului, pe deasupra pantalonului, de la încălțăminte pînă la genunchi, folosit mai ales de soldați, în trecut. Moletierele le strîngeau gleznele ca niște cătușe. CAMILAR, N. I 7.
moletiéră (-ti-e-) s. f., g.-d. art. moletiérei; pl. moletiére
moletiéră s. f. (sil. -ti-e-), g.-d. art. moletiérei; pl. moletiére
MOLETIÉRĂ s.f. Fâșie de stofă cu care se înfășoară pulpa piciorului pe deasupra pantalonului. [Pron. -ti-e-. / < fr. molletière].
MOLETIÉRĂ s. f. fâșie de stofă cu care se înfășoară pulpa piciorului pe deasupra pantalonului. (< fr. molletière)
MOLETIÉRĂ ~e f. mai ales la pl. Fiecare dintre cele două fâșii lungi de stofă cu care se înfășura pulpa piciorului, peste pantaloni (întrebuințată cândva, mai ales, în vechea uniformă militară). [Sil. -ti-e-] /<fr. molletiere

moletieră definitie

moletieră dex

Intrare: moletieră
moletieră substantiv feminin
  • silabisire: -ti-e-