Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru molecular

MOLECULÁR, -Ă, moleculari, -e, adj. Care aparține moleculei, privitor la moleculă; de natura moleculei. ◊ Masă moleculară = număr egal cu suma maselor atomilor care compun o moleculă. – Din fr. moléculaire.
MOLECULÁR, -Ă, moleculari, -e, adj. Care aparține moleculei, privitor la moleculă; de natura moleculei. ◊ Greutate moleculară = număr egal cu suma greutăților atomice ale atomilor care compun o moleculă. – Din fr. moléculaire.
MOLECULÁR, -Ă, moleculari, -e, adj. Privitor la molecule, de natura moleculei; al moleculelor. Studiindu-se construcția moleculară a proteinelor întîlnite în natură, s-a găsit că in toate celulele din natură revin aceleași elemente simple constitutive. MARINESCU, P. A. 53. Greutate moleculară = numărul care arată de cîte ori molecula unei substanțe este mai grea decît atomul de hidrogen (considerat ca unitate).
moleculár adj. m., pl. moleculári; f. moleculáră, pl. moleculáre
moleculár adj. m., pl. moleculári; f. sg. moleculáră, pl. moleculáre
MOLECULÁR, -Ă adj. Referitor la molecule; al moleculelor. ◊ Greutate moleculară = număr care arată de câte ori molecula unei substanțe este mai grea decât atomul de hidrogen. [Cf. fr. moléculaire].
MOLECULÁR, -Ă adj. referitor la molecule. ♦ masă ~ă = număr care arată de câte ori molecula unei substanțe este mai grea decât atomul de hidrogen. (< fr. moléculaire)
MOLECULÁR ~ă (~i, ~e) Care ține de moleculă; propriu moleculei. Structură ~ă. Greutate ~ă. /<fr. moléculaire
molecular a. relativ la molecule: atracțiune moleculară.
*moleculár, -ă adj. (d. moleculă). Relativ la molecule: atracțiunea moleculară.

molecular definitie

molecular dex

Intrare: molecular
molecular adjectiv