Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

13 defini╚Ťii pentru mochet─â

MOCHET├ü, mochetez, vb. I. Tranz. A acoperi podeaua unei camere cu mochet─â. ÔÇô Din mochet─â.
MOCH├ëT─é, (2) mochete, s. f. 1. ╚Ües─âtur─â plu╚Öat─â, cu b─ât─âtur─â de in, c├ónep─â sau material plastic ╚Öi cu urzeal─â de l├ón─â, folosit─â pentru covoare. 2. Bucat─â din acest fel de ╚Ťes─âtur─â, care acoper─â (de obicei) toat─â suprafa╚Ťa podelei. ÔÇô Din fr. moquette.
MOCHET├ü, mochetez, vb. I. Tranz. A acoperi podeaua unei camere cu mochet─â. ÔÇô Din mochet─â.
MOCH├ëT─é, mochete, s. f. ╚Ües─âtur─â plu╚Öat─â, cu b─ât─âtur─â de in sau de c├ónep─â ╚Öi cu urzeal─â de l├ón─â, folosit─â pentru covoare; bucat─â din acest fel de ╚Ťes─âtur─â, care acoper─â (de obicei) toat─â suprafa╚Ťa podelei. ÔÇô Din fr. moquette.
MOCH├ëT─é, mochete, s. f. ╚Ües─âtur─â plu╚Öat─â, cu urzeal─â de l├«n─â ╚Öi b─ât─âtur─â de in sau de c├«nep─â, folosit─â ca stof─â de mobile sau de covoare. ÔÇô Variant─â: moch├ęt s. n.
*mochetá (a ~) vb., ind. prez. 3 mocheteáză
moch├ęt─â s. f., g.-d. art. moch├ętei; pl. moch├ęte
mochet├í vb., ind. prez. 1 sg. mochet├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. mochete├íz─â
moch├ęt─â s. f., pl. moch├ęte
MOCH├ëT─é s.f. Stof─â plu╚Öat─â, f─âcut─â din fire de l├ón─â ╚Öi de in sau c├ónep─â, ├«ntrebuin╚Ťat─â la fabricarea covoarelor sau la capitonarea mobilelor. [Var. mochet s.n. / < fr. moquette].
MOCHETÁ vb. tr. a acoperi podeaua unei camere cu mochetă. (< mochetă)
MOCH├ëT─é s. f. ╚Ťes─âtur─â plu╚Öat─â, din fire de l├ón─â ╚Öi de in sau c├ónep─â, folosit─â drept covor sau la capitonarea mobilelor. (< fr. moquette)
MOCH├ëT─é ~e f. ╚Ües─âtur─â plu╚Öat─â, folosit─â pentru confec╚Ťionarea covoarelor sau la tapi╚Ťarea mobilei. /<fr. moquette

Mochet─â dex online | sinonim

Mochet─â definitie

Intrare: mochet─â
mochet─â substantiv feminin
Intrare: mocheta
mocheta verb grupa I conjugarea a II-a